Mozzarellasalat med nektarin

Mozzarellasalat med nektarin

Hanna Fjeldheim Dale
Hanna Fjeldheim Dale blogger om mat på www.happyfoodstories.com, og jobber som klinisk ernæringsfysiolog. Hanna ønsker å inspirere med sunn, fargerik og enkel mat, som gjør både kroppen, magen og sinnet fornøyd.
Publisert første gang: 01.10.20
Denne artikkelen er mer enn 2 år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon
Karbohydrater per porsjon: 14 gram
Hvorav fiber: 6 gram

Drømmer du deg tilbake til sommer og sol, er dette et perfekt lite måltid å skape frisk sommerstemning med.

Denne mozarellasalaten er lav på karbohydrater, og kan fint spises som et måltid alene. Mozzarellasalat er også nydelig som en forrett delt med flere, eller som tilbehør til annen mat.

Annonse

Du kan enkelt gjøre retten mer næringsrik ved å toppe den med ristede frø, det tilfører både fiber, mineraler og gode fettsyrer. Her har jeg brukt pinjekjerner, men det fungerer også supert med ristede gresskarkjerner, solsikkekjerner og/eller valnøtter.

TIPS: Modne nektariner tilfører en deilig sødme her. Har du ikke nektariner, kan det fint droppes, eller byttes ut med for eksempel jordbær eller noen skiver av pære eller eple.

PRØV OGSÅ: Eplesalat med egg, feta og granateple

Ingredienser

1 porsjon

en god neve bladsalat (ca 40 g)
10 stk cherrytomater
½ spisspaprika
¼ agurk
½ nektarin
1 stk god mozzarella (125 g)
1 ss pinjekjerner (ca 15 g)
1 ts olivenolje
pepper og friske urter etter ønske

Annonse
Mozarellasalat med nektarin

Foto: Hanna Fjeldheim Dale.

PRØV OGSÅ: Kald potetsalat med erter og pepperrotdressing

Fremgangsmåte

1. Fordel bladsalat på en tallerken. Del agurk, tomat, paprika og nektarin i skriver og ha over salaten.

2. Topp salaten med mozzarella, olje og pinjekjerner.

PRØV OGSÅ: Vannmelonsalat med fetaost og mynte

Innholdet på dette nettstedet er skrevet av og for et nordisk publikum, og kan inneholde kilder, detaljer eller informasjon som tar utgangspunkt i et annet land eller region enn ditt eget.

Annonse
0/5 0 tilbakemeldinger
Del: