Vannmelonsalat med fetaost og mynte

Vannmelonsalat med fetaost og mynte

Hanna Fjeldheim Dale
Hanna Fjeldheim Dale blogger om mat på www.happyfoodstories.com, og jobber som klinisk ernæringsfysiolog. Hanna ønsker å inspirere med sunn, fargerik og enkel mat, som gjør både kroppen, magen og sinnet fornøyd.
Karbohydrater per porsjon: 43 gram
Hvorav fiber: 13 gram

Vannmelonsalat er en frisk og deilig sommerrett, som gjør seg like godt som en lett rett alene eller som tilbehør til annen mat.

Ingredienser som vannmelon og mynte gir denne salaten en sommerlig frisk smak, som passer utmerket som tilbehør til kjøtt eller fisk. Men denne vannmelonsalaten gir også den perfekte balansen når den serveres til grillmat.

Gratis mySugr

PRØV OGSÅ: Råkostsalat med peanøttsaus

Ingredienser

2 porsjoner

ca 70 g ruccola
1 boks grønne eller brune linser (ca 230 g)
100 g erter
¼ liten vannmelon
2 store plommetomater
100 g fetaost
en neve fersk mynte
2 ss syltet rødløk
ca 20 stk oliven
olivenolje

Syltet rødløk (et lite glass):
1 stor rødløk
1 dl eplesidereddik
1 dl vann
1 ss sukker
1 ts salt

PRØV OGSÅ: Ovnsbakt aubergine med sesam-marinade 

Foto: Hanna Fjeldheim Dale.

 

Fremgangsmåte

1. Begynn med den syltede rødløken, den må stå minst en time, men gjerne over natten. Del rødløk i tynne skiver og ha over i et rent glass med lokk. Kok opp eddik, vann, sukker og salt, og hell det over glasset til det dekker løken. La stå på benken til væsken er avkjølt med åpent lokk. Oppbevares deretter på tett glass i kjøleskapet.

2. Lag salaten. Skyll linsene godt. Del vannmelon og tomat i biter på ca 2×2 cm. Vend sammen linser, ruccola, erter, vannmelon og tomat. Topp med oliven, fetaost og syltet rødløk.

3. Ringle over litt olivenolje før servering, og dryss over mynte.

PRØV OGSÅ: Hummus av hvite bønner

0/5 (0 Reviews)
Del: