Kald potetsalat med erter og pepperrotdressing

Kald potetsalat med erter og pepperrotdressing

Hanna Fjeldheim Dale
Hanna Fjeldheim Dale blogger om mat på www.happyfoodstories.com, og jobber som klinisk ernæringsfysiolog. Hanna ønsker å inspirere med sunn, fargerik og enkel mat, som gjør både kroppen, magen og sinnet fornøyd.
Karbohydrater per porsjon: 34 gram
Hvorav fiber: 7 gram

Kald potetsalat er et godt tilbehør til grillmaten, og superenkelt å lage selv. (Og avkjølte poteter er faktisk litt bedre for blodsukkeret enn nykokte)

Dette er en perfekt rett dersom du har rester av kokte poteter som du ønsker å bruke på en smart måte. Like fint som en enkel rett alene, eller som siderett til grillmat eller stekt fisk.

Accu-Chek Mobile - Boots

FUNFACT: Viste du at kalde poteter har noe lavere glykemisk indeks enn varme poteter? Når man kjøler ned kokte stivelsesholdige matvarer som poteter og pasta, så omdannes noe av stivelsen til såkalt resistent stivelse. Denne typen stivelse ligner mer på fiber, og tas ikke opp i tynntarmen. Resultater er at kalde poteter faktisk påvirker blodsukkeret litt mindre enn varme poteter gjør.

PRØV OGSÅ: Rødbetsalat med chevre og granateple

Ingredienser

1 porsjon

en god neve fersk spinat eller annen salat etter ønske
3 små kalde poteter (ca 150 g)
50 g grønne erter
¼ agurk
1 kokt egg

Pepperrotdressing:
3 ss mager kesam
1 ts pepperrot fra tube
1 ts grove sennepsfrø
1 ts dijon-sennep
¼ ts pepper
bladpersille eller andre friske urter etter ønske (kan fint droppes)

Kald potetsalat med erter

Foto: Hanna Fjeldheim Dale.

PRØV OGSÅ: Oppskrift på verdens beste ovnsbakte poteter

Fremgangsmåte

1. Del potet i store biter og ha spinat, potet, erter og biter av agurk i en skål. Topp med kokt egg.

2. Vend sammen ingrediensene til dressingen, og server salaten toppet med kesamdressing.

PRØV OGSÅ: Nydelig pistasjpesto

Kilder: Bramat.no, Derfor bør du spise potetene kalde

CGM
0/5 (0 Reviews)
Del: