Oppskrift på verdens beste ovnsbakte poteter

Oppskrift på verdens beste ovnsbakte poteter

Hanne Storhaug Jensen
Hanne blogger på spirenemat.no. Hun er kokk, ernæringsfysiolog og medisinstudent på fjerde året. Hun er også utdannet yogalærer fra India. Hanne har et stort engasjement for bra mat og ernæring. Hun er opptatt av at maten vi spiser skal være næringsrik, og mener at den beste maten er den vi lager selv.
Publisert første gang: 27.02.20
Denne artikkelen er mer enn 2 år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon
Karbohydrat: ca 15 g per 100

Har du lyst på noen skikkelig digge poteter til middagen? Da må du prøve oppskriften på intet mindre enn verdens beste ovnsbakte poteter!

Annonse

Mange har kuttet ut poteter fra kostholdet fordi de inneholder mye karbohydrater. Men kanskje poteten har fått et ufortjent dårlig rykte? Visste du for eksempel at brød inneholder tre ganger så mye karbohydrater som kokte poteter? Med andre ord: poteter er altså ingen karboversting!

Andre egenskaper til poteten, som er en av de viktigste matvarene i verden, er lavt fettinnhold og er en kilde til vitamin C, kalium og kostfiber. Vitamin C styrker immunsystemet og øker opptaket av jern fra andre matvarer, mens kalium bidrar til å opprettholde normalt blodtrykk. Kostfiber er gunstig for fordøyelsen.

Dette trenger du:

Poteter
Meierismør (gjerne rørossmør)
Salt og pepper
Timian og hvitløk (kan sløyfes)

Slik gjør du:

1. Skru stekeovnen på 190 grader, over- og undervarme.
2. Skrell potetene og kok de 10-12 minutter.
3. Smelt smør i en kjele, ca 100 g til fem-seks poteter.
4. Ha potetene over i en ildfast form, bare ett lag med poteter i forma. Ha på smelta smør og dryss lett med salt og pepper over.

oppskrift på poteter

Foto: Hanne Storhaug Jensen

 

 

 

 

 

 

 

5. Sett i ovnen i 30 minutter.

Annonse

6. Ta ut formen og press potetene forsiktig ned slik at de blir ganske flate. Dette er for å øke overflaten som kommer i kontakt med smøret, slik at de får mer deilig, sprø skorpe. (OBS! Ikke klem så potetene går i stykker). Snu de gjerne slik at den siden som var opp nå kommer ned. Øs det smeltede smøret over og ha på hvitløksfedd og timian hvis du ønsker det.

7. Sett tilbake i ovnen i ca 30 minutter til, eller til de er møre (ovner er forskjellige).

oppskrift på poteter

Foto: Hanne Storhaug Jensen

 

 

 

 

 

 

 

PRØV GJERNE: Ovnsbakte grønnsaker med peanøttsaus

Kilde:

Frukt.no

Innholdet på dette nettstedet er skrevet av og for et nordisk publikum, og kan inneholde kilder, detaljer eller informasjon som tar utgangspunkt i et annet land eller region enn ditt eget.

Annonse
0/5 0 tilbakemeldinger
Del: