Supergod pistasjpesto

Pistasjpesto
Hanne Storhaug Jensen
Hanne blogger på hanneskjøkken.no. Hun er kokk, ernæringsfysiolog, medisinstudent på fjerde året. Hun er også utdannet yogalærer fra India. Hanne har et stort engasjement for bra mat og ernæring. Hun er opptatt av at maten vi spiser skal være næringsrik, og mener at den beste maten er den vi lager selv.
Karbohydrater: ca 1 g per 100 g pesto

Denne oppskriften på pistasjpesto er den beste jeg vet!

I denne varianten er pinjekjernene byttet ut med pistasjnøtter, noe som gir en ekstra god smak.

Ingredienser:

30 g pistasjnøtter
1 potte basilikum
1 lite hvitløksfedd
1-3 dl revet parmesan
1,5 – 2 dl olivenolje
Salt og pepper

Tips! Pistasjpesto brukes for eksempel som dip, på salat eller som tilbehør til middagen.

PRØV OGSÅ: Ramsløkpesto

Pistasjpesto

Foto: Hanne Storhaug Jensen

 Slik gjør du:

Riv parmesan på rivjern. Plukk av alle bladene på basilikumen (du skal ikke bruke stilkene).

Kjør alle ingrediensene unntatt parmesan i en god blender.

Parmesanen rører du inn til slutt. Smak til med salt og pepper, eventuelt sitron.

LES OGSÅ: Slik får du et karbohydratredusert kosthold

Parmesan

Foto: Hanne Storhaug Jensen

 

Revet parmesan

Foto: Hanne Storhaug Jensen

Pistasjpesto er supergodt tilbehør til for eksempel dampet laks!

PRØV OGSÅ: Ovnsbakt broccoly- og fenikkelsalat med laks og pesto

Del: