Supergod pistasjpesto

Supergod pistasjpesto

Hanne Storhaug Jensen
Hanne blogger på spirenemat.no. Hun er kokk, ernæringsfysiolog og medisinstudent på fjerde året. Hun er også utdannet yogalærer fra India. Hanne har et stort engasjement for bra mat og ernæring. Hun er opptatt av at maten vi spiser skal være næringsrik, og mener at den beste maten er den vi lager selv.
Publisert første gang: 01.02.18 | Sist redigert: 05.05.20
Denne artikkelen er mer enn 2 år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon
Karbohydrater: ca 1 g per 100 g pesto

Denne oppskriften på pistasjpesto er den beste jeg vet!

Annonse

I denne varianten er pinjekjernene byttet ut med pistasjnøtter, noe som gir en ekstra god smak.

Ingredienser:

30 g pistasjnøtter
1 potte basilikum
1 lite hvitløksfedd
1-3 dl revet parmesan
1,5 – 2 dl olivenolje
Salt og pepper

Tips! Pistasjpesto brukes for eksempel som dip, på salat eller som tilbehør til middagen.

PRØV OGSÅ: Ramsløkpesto

Pistasjpesto

Foto: Hanne Storhaug Jensen

 Slik gjør du:

Riv parmesan på rivjern. Plukk av alle bladene på basilikumen (du skal ikke bruke stilkene).

Annonse

Kjør alle ingrediensene unntatt parmesan i en god blender.

Parmesanen rører du inn til slutt. Smak til med salt og pepper, eventuelt sitron.

LES OGSÅ: Slik får du et karbohydratredusert kosthold

Parmesan

Foto: Hanne Storhaug Jensen

 

Revet parmesan

Foto: Hanne Storhaug Jensen

Pistasjpesto er supergodt tilbehør til for eksempel dampet laks!

PRØV OGSÅ: Ovnsbakt broccoly- og fenikkelsalat med laks og pesto

Innholdet på dette nettstedet er skrevet av og for et nordisk publikum, og kan inneholde kilder, detaljer eller informasjon som tar utgangspunkt i et annet land eller region enn ditt eget.

Annonse
0/5 0 tilbakemeldinger
Del: