Ramsløkpesto

Ramsløkpesto

Hanne Storhaug Jensen
Hanne blogger på spirenemat.no. Hun er kokk, ernæringsfysiolog og medisinstudent på fjerde året. Hun er også utdannet yogalærer fra India. Hanne har et stort engasjement for bra mat og ernæring. Hun er opptatt av at maten vi spiser skal være næringsrik, og mener at den beste maten er den vi lager selv.
Publisert første gang: 16.06.16 | Sist redigert: 23.05.18
Denne artikkelen er mer enn 2 år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon
Karbohydrater: <3 g per 100 g vare.

Ramsløk smaker noe mellom hvitløk og gressløk, og vokser vilt mange steder i landet.

Annonse

Du kan lage mye godt med ramsløk, for eksempel denne nydelige pestoen. Den er næringsrik og inneholder lite karbohydrater. Et smart og godt tilbehør til grillmaten.

Du trenger:

  • 20 g pinjekjerner, ristede
  • 70-80 gramsløk
  • 2 dl olivenolje, extra virgin
  • 120 g parmesan, revet
  • 10 g akasiehonning (kan sløyfes)
  • Salt og pepper etter smak

Tips! Ramsløken er best på våren. Plukk mye og frys ned. I løpet av sommeren kommer det bær på plantene, disse kan du sylte som kapers.

PRØV GJERNE: Nydelig pistasjpesto

Fremgangsmåte:

Rist pinjekjernene i en tørr, varm stekepanne til de er gylne. Riv parmesan. Hvis ramsløken er skitten kan du skylle den i kaldt vann.

Den bør være ganske tørr når du lager pestoen; bruk salatslynge eller legg den til tørk på et klede. Kjør alt til en grov puré med stavmikser eller foodprossessor.

Annonse

Tilsett mer olje hvis du vil ha en mer flytende konsistens. Smak til med salt og pepper.

Tips! Kok opp glassene du skal ha pestoen i, så holder den seg opptil en måneds tid i kjøleskap før de er åpnet. Pestoen kan også fryses (pass da på å ikke fylle glassene helt fulle).

PRØV GJERNE: Sommersalat med jordbær og feta

Innholdet på dette nettstedet er skrevet av og for et nordisk publikum, og kan inneholde kilder, detaljer eller informasjon som tar utgangspunkt i et annet land eller region enn ditt eget.

Annonse
0/5 0 tilbakemeldinger
Del: