Eplesalat med egg, feta og granateple

Eplesalat med egg, feta og granateple

Hanna Fjeldheim Dale
Hanna Fjeldheim Dale blogger om mat på www.happyfoodstories.com, og jobber som klinisk ernæringsfysiolog. Hanna ønsker å inspirere med sunn, fargerik og enkel mat, som gjør både kroppen, magen og sinnet fornøyd.
Publisert første gang: 09.09.20
Denne artikkelen er mer enn 2 år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon
Karbohydrater per porsjon: 17 gram
Hvorav fiber: 7 gram

Eplesalat med egg, feta og granateple gir deg en spennende kombinasjon av smaker, perfekt som tilbehør.

Denne fargeglade og næringsrike eplesalaten med egg er fin både som en enkel rett alene, eller som del av et større måltid, for eksempel servert sammen med grillmat eller ovnsbakt fisk.

Annonse

TIPS: Dersom du skal servere salaten som en større sidesalat, kan du gjerne gange oppskriften med fire.

PRØV OGSÅ: Lune hvite bønner med tomat og ruccolasalat

Ingredienser

1 porsjon

1/2 stk paprika
1/2 stk hjertesalat
2 never fersk spinat
saften fra ¼ sitron
1/2 stk eple
1/4 agurk
2 ss granateple
1 ss olivenolje
salt + pepper
1 egg
50 g fetaost i blokk
ca 10 mandler
1 ss gresskarkjerner

PRØV OGSÅ: Vannmelonsalat med fetaost og mynte

Annonse
Eplesalat med egg

Foto: Hanna Fjeldheim Dale.

Fremgangsmåte

1. Finhakk hjertesalat og hakk spinat.

2. Kok egget til det er smilende (ca 7 min).3. Del agurken og eplet i skiver, og ha i skålen over salat/spinat. Skvis over sitronsaft.

4. Rist gresskarkjerner og mandler i tørr panne.

5. Del paprikaen i strimler og stek i litt olje til paprikaen er myk.

6. Topp salat med stekt paprika, rista frø og nøtter, granateplekjerner, smilende egg og fetaost.

PRØV OGSÅ: Asparges med erte- og sitrontopping

Innholdet på dette nettstedet er skrevet av og for et nordisk publikum, og kan inneholde kilder, detaljer eller informasjon som tar utgangspunkt i et annet land eller region enn ditt eget.

Annonse
0/5 0 tilbakemeldinger
Del: