Lune hvite bønner med tomat og ruccolasalat

Lune hvite bønner med tomat og ruccolasalat

Hanna Fjeldheim Dale
Hanna Fjeldheim Dale blogger om mat på www.happyfoodstories.com, og jobber som klinisk ernæringsfysiolog. Hanna ønsker å inspirere med sunn, fargerik og enkel mat, som gjør både kroppen, magen og sinnet fornøyd.
Karbohydrater per porsjon: 30 gram
Hvorav fiber: 15 gram

Hvite bønner er en fin proteinkilde som gjør måltidet mer mettende og næringsrikt, i tillegg er bønner en super matvare for personer med diabetes.

Vi har alle godt av å inkludere belgvekster i kostholdet vårt. Studier har vist at et kosthold med mye belgvekster kan senke kolesterol i blodet, blodtrykk og blodsukker.

Accu-Chek Guide

Ifølge Landsforeningen for hjerte- og lungesyke (LHL) er belgfrukter også å anbefale for personer med diabetes, fordi det demper økninger i blodsukker- og insulinnivåene etter et måltid.

Denne raske retten egner seg supert som et lett måltid alene, eller for eksempel som tilbehør til fisk.

PRØV OGSÅ: Lunsjsalat med cottage cheese

Ingredienser

1 porsjon

ca 150 g store hvite bønner (1/2 boks)
10 stk cherrytomater
1 ts olivenolje
1 ts provencekrydder
salt og pepper
1 stor gulrot
en stor neve fersk ruccola

Accu-Chek Mobile - Boots
Lune hvite bønner med tomat og ruccola

Foto: Hanna Fjeldheim Dale.

Yoghurtdressing:
2 ss yoghurt naturell
1/2 ts dijonsennep
1 krm pepper

PRØV OGSÅ: Rødkålsalat med kikerter i kremete tahinidressing

Fremgangsmåte

1. Stek hvite bønner og cherrytomater i litt olje og krydder, til bønnene er lett brunet og tomatene er lune.

2. Vend sammen alle ingrediensene til dressingen.

3. Rasp gulroten på et rivjern, eller skjær i strimler med en høvel.

4. Vend dressingen inn i ruccola og gulrot, og topp med lune bønner og tomater.

5. Server alene eller med ønsket tilbehør.

Kilde: LHL, Spis mer belgfrukter!

PRØV OGSÅ: Sommersalat med jordbær & halloumi

Accu-Chek Mobile
0/5 (0 Reviews)
Del: