Lunsjsalat med cottage cheese

Lunsjsalat med cottage cheese

Hanna Fjeldheim Dale
Hanna Fjeldheim Dale blogger om mat på www.happyfoodstories.com, og jobber som klinisk ernæringsfysiolog. Hanna ønsker å inspirere med sunn, fargerik og enkel mat, som gjør både kroppen, magen og sinnet fornøyd.
Karbohydrater per porsjon: 16 gram
Hvorav fiber: 6 gram

Denne friske salaten er perfekt som lunsj, mettende og supersunn.

Ost gjør seg alltid godt i en salat, og denne gangen har jeg valgt å bruke cottage cheese. Cottage cheese er en ferskost som inneholder mye protein og lite fett, den passer derfor utmerket som et proteinrikt tilbehør til salat.

Jeg har også valgt å tilsette ristede nøtter og frø i salaten for å gjøre den mer mettende og tilføre mer crunch.

Det er ingen fasit på hvilke grønnsaker du må bruke i salaten, du kan velge å følge denne oppskriften eller du kan bruke andre grønnsaker etter ønske.

PRØV OGSÅ: Proteinrik vegetarsalat med quinoa

Ingredienser

1 porsjon 

frisk lunsjsalat med cottage cheese

Foto: Hanna Fjeldheim Dale.

1 hode hjertesalat
¼ agurk
5-6 cherrytomater
½ spisspaprika
10 røde druer
150 g cottage cheese

5 stk valnøtter
1 ss gresskarfrø / solsikkekjerner
½ ss olivenolje
salt + pepper

PRØV OGSÅ: Ridderostsalat med ovnsbakt søtpotet og paprika

Fremgangsmåte

1. Start med å dele hjertesalaten i strimler, agurken i biter, paprikaen i strimler og tomatene i mindre biter. Ha alle ingrediensene i en bolle eller på en tallerken.

2. Topp salaten med cottage cheese og druer delt i skiver.

3. Rist frø og valnøtter i tørr stekepanne og ha dem over salaten.

4. Helt til slutt kan du ringle over litt olivenolje, og smak til med salt og pepper.

PRØV OGSÅ: Lunsjsalat med ingefærgulrøtter

0/5 (0 Reviews)
Del: