Lunsjsalat med cottage cheese

Lunsjsalat med cottage cheese

Hanna Fjeldheim Dale
Hanna Fjeldheim Dale blogger om mat på www.happyfoodstories.com, og jobber som klinisk ernæringsfysiolog. Hanna ønsker å inspirere med sunn, fargerik og enkel mat, som gjør både kroppen, magen og sinnet fornøyd.
Karbohydrater per porsjon: 16 gram
Hvorav fiber: 6 gram

Denne friske salaten er perfekt som lunsj, mettende og supersunn.

Ost gjør seg alltid godt i en salat, og denne gangen har jeg valgt å bruke cottage cheese. Cottage cheese er en ferskost som inneholder mye protein og lite fett, den passer derfor utmerket som et proteinrikt tilbehør til salat.

Diabetes, blodsukkermåler,

Jeg har også valgt å tilsette ristede nøtter og frø i salaten for å gjøre den mer mettende og tilføre mer crunch.

Det er ingen fasit på hvilke grønnsaker du må bruke i salaten, du kan velge å følge denne oppskriften eller du kan bruke andre grønnsaker etter ønske.

PRØV OGSÅ: Proteinrik vegetarsalat med quinoa

Ingredienser

1 porsjon 

frisk lunsjsalat med cottage cheese

Foto: Hanna Fjeldheim Dale.

1 hode hjertesalat
¼ agurk
5-6 cherrytomater
½ spisspaprika
10 røde druer
150 g cottage cheese

5 stk valnøtter
1 ss gresskarfrø / solsikkekjerner
½ ss olivenolje
salt + pepper

PRØV OGSÅ: Ridderostsalat med ovnsbakt søtpotet og paprika

Fremgangsmåte

1. Start med å dele hjertesalaten i strimler, agurken i biter, paprikaen i strimler og tomatene i mindre biter. Ha alle ingrediensene i en bolle eller på en tallerken.

2. Topp salaten med cottage cheese og druer delt i skiver.

3. Rist frø og valnøtter i tørr stekepanne og ha dem over salaten.

4. Helt til slutt kan du ringle over litt olivenolje, og smak til med salt og pepper.

PRØV OGSÅ: Lunsjsalat med ingefærgulrøtter

Accu-Chek Mobile
0/5 (0 Reviews)
Del: