Ridderostsalat med ovnsbakt søtpotet og paprika

Ridderostsalat med ovnsbakt søtpotet og paprika

Hanna Fjeldheim Dale
Hanna Fjeldheim Dale blogger om mat på www.happyfoodstories.com, og jobber som klinisk ernæringsfysiolog. Hanna ønsker å inspirere med sunn, fargerik og enkel mat, som gjør både kroppen, magen og sinnet fornøyd.
Karbohydrat per porsjon: 26 gram
Hvorav fiber: 9 gram

Denne ridderostsalaten er ideell som rask og skikkelig digg hverdagsmiddag. Perfekt hvis du har rester av ovnsbakte grønnsaker.

Accu-Chek Guide

Ridderost er en norsk halvfast, kittmodnet ost, med myk og smidig konsistens. Den har en mild og karakteristisk smak, og gjør seg derfor godt i en salat.

Søtpoteten har et lavt fettinnhold og høyt innhold av beta-karoten, samt en god kilde til kalium og kopper. Denne grønnsaken har svært mange bruksområder, og den får en deilig kremaktig konsistens etter varmebehandling.

PRØV OGSÅ: Grønn hummussalat med ovnsbakte grønnsaker & nøtter

Ingredienser

1 porsjon 

ridderostsalat

Foto: Hanna Fjeldheim Dale.

1 hode hjertesalat
½ stk stor søtpotet
1 stk liten rød paprika
1 ss gresskarfrø
1 ss god pesto
50 g ridderost i terninger
½ avocado
Olivenolje
salt og pepper

Accu-Fine vitusapotek

PRØV OGSÅ: Tacofyll – Ovnsbakte bønner og søtpotet

Fremgangsmåte

1. Del søtpotet i båter og paprika i strimler. Ringle over olivenolje, salt og pepper. Bak i ovnen til søtpoteten er myk og gyllen, ca 15-20 minutter.

2. Rist gresskarfrø i tørr stekepanne.

3. Finhakk hjertesalat og ha på en tallerken. Topp med ovnsbakte grønnsaker, avocado i biter, ristede frø og ridderost skåret i terninger.

4. Server med en god pesto.

PRØV OGSÅ: Oppskrift på søtpotetpai uten hvetebunn

1/5 (1 Review)
Del: