Oppskrift på søtpotetpai – uten hvetebunn

Oppskrift på søtpotetpai – uten hvetebunn

Hanna Fjeldheim Dale
Hanna Fjeldheim Dale blogger om mat på www.happyfoodstories.com, og jobber som klinisk ernæringsfysiolog. Hanna ønsker å inspirere med sunn, fargerik og enkel mat, som gjør både kroppen, magen og sinnet fornøyd.
Karbohydrater: 28 g karbohydrat per 100 g

En pai ikke alltid ha hvetebunn, det er denne oppskriften et godt eksempel på. Sunt og godt. 

Her er det faktisk søtpotet som skal utgjøre pai-bunnen. Denne paien er lettere enn en pai med vanlig hvetebunn, og er en blanding mellom pai og omelett. Du kan fint variere oppskriften med ulike grønnsaker – ta det du har i kjøleskapet, eller det du liker best.

Server gjerne med en frisk, grønn salat.

PRØV OGSÅ: Pai med løk, squash, sopp og mascarpone

Ingredienser

søtpotetpai

Foto: Hanna Fjeldheim Dale.

4-6 porsjoner

2 stk søtpoteter
2 stk vårløk
1 stk rød paprika
1 stk brokkoli
10 stk egg
1 dl melk
1 ts provencekrydder
200 g fetaost i blokk
salt + pepper
olivenolje

PRØV OGSÅ: Ovnsbakt aubergineform

Fremgangsmåte

1. Start med å skrelle søtpotet og del den i tynne skiver. Ha skivene på en bakeplate og stek i ovnen med litt olivenolje over. Stek i 10-15 minutter, til søtpoteten er myk.

2. Finhakk vårløk og paprika og stek myk i olje i en stekepanne.

3. Del brokkolien i små buketter og gi dem et raskt oppkok.

4. Kle en ildfast form med bakepapir og fordel søtpotetskivene utover bunnen og oppover sidene i formen.

5. Ha alle grønnsakene i formen og smuldre over fetaosten.

6. Vend sammen egg, melk og provencekrydder. Hell eggeblandingen over grønnsakene og pass på at alt er jevnt fordelt.

7. Stek paien på 220 grader i ca 30 minutter.

PRØV OGSÅ: Smudlrepai med sesongens frukt og bær

0/5 (0 Reviews)
Del: