Pai med mascarpone og grønnsaker

Pai med mascarpone og grønnsaker

Hanna Fjeldheim Dale
Hanna Fjeldheim Dale blogger om mat på www.happyfoodstories.com, og jobber som klinisk ernæringsfysiolog. Hanna ønsker å inspirere med sunn, fargerik og enkel mat, som gjør både kroppen, magen og sinnet fornøyd.
Publisert første gang: 18.10.15 | Sist redigert: 20.02.20
Denne artikkelen er mer enn 2 år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon
Karbohydrater per porsjon:  ca 18 gram
Karbohydrater totalt i hele paien: ca 110 gram

Pai er enkel, sunn og smaksrik mat, som passer like godt til hverdags som fest. Det fine med pai er at det kan varieres i det uendelige, avhengig av hva du velger å lage bunnen av og hvilket fyll du velger.

Er du veldig forsiktig med karbohydratene og foretrekker et lavkarbokosthold, kan vanlig mel av hvete, spelt eller rug helt fint byttes ut med andre melsorter med mindre karbohydrater. Mandelmel og sesammel er da gode alternativer. For de av dere som foretrekker grov-karbo, kan du lage mel av havregryn (kjør havregryn til mel i en blender/food-prosessor, enkelt og greit!), eller velge grove melblandinger. Denne oppskriften er et supert utgangspunkt uansett hvilken melsort du velger.

Annonse

Pai er et komplekst måltid som vil gi en jevn blodsukkerbelastning grunnet høyt innhold av både fett og fiber i kombinasjon med karbohydratene fra mel og grønnsaker. Fyllet blir proteinrikt med både ost, egg og melk. Server gjerne med en frisk og deilig salat, med de grønnsakene du måtte ønske. Paien holder seg også fint flere dager i kjøleskapet, og blir nesten bare bedre av å få stått litt, så denne kan du fint ha som lunsj eller restemiddag i flere dager etterpå. Håper det faller i smak!

LES OGSÅ: Næringsinnhold versus matglede

Ingredienser

Oppskriften gir en pai til ca seks personer

Bunn
3 dl mel etter ønske (gjerne 50/50 kikertmel/havremel eller sesammel/mandemel)
1 krm salt
3 ss olivenolje
1 ss smør
2 ss vann

pai med mascarpone og grønnsaker

Foto: Hanna Dale

Fyll:
1 gul løk
2 fedd hvitløk
1 squash
ca 200 g sjampinjong
150 g mascarpone/creme fraïse/cottage cheese
6 egg
olivenolje
salt + pepper

Annonse

PRØV OGSÅ: Oppskrift på søtpotetpai – uten hvetebunn

Fremgangsmåte

Vend sammen alle ingrediensene til en tykk deig. Har du ikke kokosolje, kan du fint bare bruke olivenolje, eller bare bytt ut alt med smør. La deigen hvile en halvtimes tid i kjøleskapet før du presser den ut i en paiform. Prikk bunnen med en gaffel, og forstek paibunnen i ca 10 minutter på 200 grader.

Finhakk løk, hvitløk, squash og sopp. Stek grønnsakene gylne i litt olivenolje. Smak til med salt og pepper. Fordel grønnsakene over paibunnen.

Visp sammen egg og mascarpone (eller eventuelt annen ost), og hell eggemassen ut i paiformen. Stek paien i 20-30 min ved 200 grader, til paien har blitt gyllen og eggemassen har stivnet. Avkjøl og server.

PRØV OGSÅ: Squash-spaghetti med ertepesto og ovnsbakt laks

 

Innholdet på dette nettstedet er skrevet av og for et nordisk publikum, og kan inneholde kilder, detaljer eller informasjon som tar utgangspunkt i et annet land eller region enn ditt eget.

Annonse
0/5 0 tilbakemeldinger
Del: