ildfast form med ovnsbakt aubergine

Ovnsbakt aubergineform

Hanna Fjeldheim Dale
Hanna Fjeldheim Dale blogger om mat på www.happyfoodstories.com, og jobber som klinisk ernæringsfysiolog. Hanna ønsker å inspirere med sunn, fargerik og enkel mat, som gjør både kroppen, magen og sinnet fornøyd.
Karbohydrater per 100 g: 5 gram
Hvorav fiber: 2 gram

Ovnsbakt aubergineform er perfekt tilbehør som del av et større måltid, eller som en enkel middag i seg selv, servert med en god salat ved siden av.

Aubergine krever tilberedning med relativt mye olje for å bli saftig, smaksrik og litt sprø, så her gjelder det å ikke spare.

Men frykt ikke, aubergine har fra før av et lavt innhold av både energi og fett. Derimot er det en fin kilde til protein og kostfiber.

Retten kan fint serveres kald!

ovnsbakt aubergineform

Foto: Hanna Fjeldheim Dale.

LES OGSÅ: Lasagne uten pastaplater

Ingredienser

Oppskrift til 1 rund paiform

2 stk store auberginer (evt 3 stk små)
olivenolje
salt og pepper
1 boks fetaost uten olje (250 g)
1 ss sesamfrø

LES OGSÅ: Gryte med sopp, kål & rotgrønnsaker

Fremgangsmåte

1. Del auberginen i skiver med ca 1 cm tykkelse. Ha skivene på en bakeplate og ringle over godt med olivenolje og et dryss med salt og pepper.

2. Bak skivene i ovnen til de er gylne. Tilsett mer olivenolje underveis hvis nødvendig.

3. Legg auberginskivene lagvis i en form. Topp med smuldret fetaost og sesamfrø.

4. Bak i ovnen til osten er smeltet.

5. Topp med ferske krydderurter.

LES OGSÅ: Aubergineruller med ricotta & cottage cheese

Del: