Lasagne uten pastaplater

Lasagne uten pastaplater

Benedikte Knudsen
Jeg elsker søtsaker og rask hverdagsmat, men da jeg fikk diagnosen diabetes type 1 i voksen alder, endret jeg kostholdet mitt til “min type1 mat”. Jeg har utdannelse innen kostholdsernæring og lager hverdagsmat på helt nye måter.
Publisert første gang: 11.01.18 10:50
Karbohydrater: totalt i lasagneform 24 g. 8g i salaten.

Lasagne er en rett de fleste liker. Men visste du at det går helt fint å lage den uten pastaplater som inneholder gluten og mye stivelse? Jeg har valgt å bruke medisterdeig i denne utgaven.  Synes også det gir god smak.

Accu-Fine vitusapotek

LES OGSÅ: Min mat er min medisin

Ingredienser:

Lasagne:

600 gram squash

500 gram medisterdeig

140 gram sopp

1 løk (min var 215 gram)

100 gram gulost

Stekes i 185 grader til osten er gylden, ca. 20-25 minutter

Salat:

100 gram babyspinat ( 1 pose fra butikk)

1 stk rød paprika (min var 158 gram )

100 gram fetaost i olje ( jeg bruker en del av oljen over salaten )

Foto: Benedikte Knudsen

Slik gjør du:

Det første jeg gjør er å dele squash på langs i tynne stykker som passer formen jeg bruker. Stykkene blir lagt vertikalt i bunnen. Lag kjøttsaus ved å steke medisterdeig  sammen med sopp og løk til det blir lett gylden.

Foto: Benedikte Knudsen

Halvparten av blandingen skal fordeles over squashplatene. Så lager man nytt lag og legger da squash platene horisontalt i formen og heller over resten av kjøttsausen.

Til slutt tar du gulost på toppen som dekker retten. Stekes midt i ovnen på 185 grader til osten er gylden.

Foto: Benedikte Knudsen

Dette er mat som passer min type 1 diabetes. Vi er alle forskjellig og må håndtere blodsukkeret etter hva som passer for kroppen.

Jeg har ikke fasit på noe annet enn meg selv og min helse, men håper lasagnen faller i smak når du prøver den. Riktig god middag. Gå gjerne inn på bloggen min for å lese mer: mintype1mat.no

PRØV OGSÅ: Hjemmelaget pasta med skvallekål

0/5 (0 Reviews)
Del: