Asparges med erte- og sitrontopping

Asparges med erte- og sitrontopping

Hanna Fjeldheim Dale
Hanna Fjeldheim Dale blogger om mat på www.happyfoodstories.com, og jobber som klinisk ernæringsfysiolog. Hanna ønsker å inspirere med sunn, fargerik og enkel mat, som gjør både kroppen, magen og sinnet fornøyd.
Publisert første gang: 30.07.20 | Sist redigert: 18.05.22
Karbohydrater per porsjon: 7 gram
Hvorav fiber: 6 gram

Dandert på tallerkenen er denne lille retten helt topp å servere som forrett.

Skal det ikke være en forrett, egner den seg også supert servert på et stort og flatt serveringsfat, som tilbehør til annen mat – hva enn du måtte ønske. Dette er en salat med et lavt innhold av karbohydrater, og et høyt innhold av fiber, som passer fint for deg som ønsker et måltid med lite karbohydrater.

Annonse

TIPS: Vil du gjøre denne retten om til et større og fullverdig salatmåltid, uten å øke innholdet av karbohydrater? Ha aspargesen over en seng av bladsalat/salatblanding, og topp asparges, erter og sopp med ristede valnøtter og mer fetaost.

PRØV OGSÅ: Proteinrik rotmos med bakt aubergine

Ingredienser

4 porsjoner

2 bunter asparges (ca 24 stk)
litt olje til steking
6-8 sjampinjong
100 g fetaost i blokk
200 g grønn erter, tint
skall og saft fra ½ sitron
2 ss olivenolje
1 ss finhakket fersk persille
salt og pepper etter ønske

PRØV OGSÅ: Lune hvite bønner med tomat og ruccolasalat

Annonse
Foto: Hanna Fjeldheim Dale.

Fremgangsmåte

1. Begynn med erte- og sitronblandingen. Vens sammen tinte erter, sitronsaft, sitronskall, salt, pepper, persille og olivenolje. Mos ertene lett med en gaffel.

2. Del sjampinjong i skiver, og stek i tørr panne med litt salt til de slipper væske og soppen er gyllen. Ha soppen ut av pannen.

3. Stek asparges raskt i den varme pannen med litt olje, til de er passe møre, men fortsatt har spenst igjen.

4. Ha asparges over på fire tallerkener (hvis forrett), eller et stort serveringsfat. Topp aspargesen med erte- og sitronblandingen og stekt sopp. Smuldre over feta, og server.

PRØV OGSÅ: Grillet portobellosopp med fetaost og stekte tomater

Innholdet på dette nettstedet er skrevet av og for et nordisk publikum, og kan inneholde kilder, detaljer eller informasjon som tar utgangspunkt i et annet land eller region enn ditt eget.

Annonse
0/5 0 tilbakemeldinger
Del: