Tomatpanne med kikerter

Tomatpanne med kikerter

Hanna Fjeldheim Dale
Hanna Fjeldheim Dale blogger om mat på www.happyfoodstories.com, og jobber som klinisk ernæringsfysiolog. Hanna ønsker å inspirere med sunn, fargerik og enkel mat, som gjør både kroppen, magen og sinnet fornøyd.
Publisert første gang: 17.09.20
Denne artikkelen er mer enn 2 år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon
Karbohydrater per porsjon: 39 gram (uten brød eller annet tilbehør)
Hvorav fiber: 16 gram

Dette er en rask, smart og næringsrik rett som du rører sammen på under 20 minutter.

Tomatpannen er full av gode smaker, og kan serveres på flere ulike måter. For eksempel passer det ypperlig som pålegg eller tilbehør til en grov skive, eller som en liten rett alene. Du kan gjerne servere tomatpanne til både ris, pasta, quinoa eller med ovnsbakte grønnsaker og salat.

Annonse

Denne retten er helt plantebasert, og dersom det ikke er et ønske for deg så kan du gjøre noen endringer i oppskriften. For eksempel kan du bruke en annen type yoghurt enn den plantebaserte kokosyoghurten jeg har brukt, men jeg vil tipse om at tomatpannen gjør seg ekstra godt med kokossmaken her.

PRØV OGSÅ: Hverdagswok med hvite bønner

Ingredienser

1 porsjon

1 liten løk (rød eller gul)
½ fedd hvitløk
½ ts olivenolje til steking
1 ss eplesidereddik
salt og pepper etter ønske
½ ts paprikakrydder
½ ts provencekrydder
5 stk hele soltørkede tomater (tørre, ikke i olje)
4-5 ss vann
12 cherrytomater
2 ss tomatpuré
½ boks kikerter (100 g)
to store never fersk spinat
2 ss naturell kokosyoghurt (plantebasert)
en skvis sitron

PRØV OGSÅ: Sesamlaks i bolle med kikerter og grønnsaker 

Annonse
Tomatpanne med kikerter servert på fat

Foto: Hanna Fjeldheim Dale.

 

Fremgangsmåte

1. Finhakk løk og hvitløk, og stek gyllent i olje i en panne med krydder og eddik.

2. Finhakk de tørre, soltørkede tomatene, og ha dem i pannen med litt vann, slik at de trekker til seg fuktighet og blir myke. La pannen småputre et par minutter.

3. Del cherrytomater i to, og ha tomater og tomatpuré i pannen. Spe med litt mer vann dersom blandingen blir tørr.

4. La tomatene blir varme og mos dem lett med en sleiv.5. Vend inn kikerter og spinat, og la pannen stå på svar varme mens du rører om, til spinaten har falt sammen.

6. Rør inn yoghurt og en skvis sitron, og server umiddelbart med ønsket tilbehør.

PRØV OGSÅ: Creamy linsepasta med feta og grønnsaker

Innholdet på dette nettstedet er skrevet av og for et nordisk publikum, og kan inneholde kilder, detaljer eller informasjon som tar utgangspunkt i et annet land eller region enn ditt eget.

Annonse
0/5 0 tilbakemeldinger
Del: