Hjertegod havregrynsgrøt

Hjertegod havregrynsgrøt

Bidragsytere
Dette er innhold laget av forfattere fra vårt internasjonale nettverk.
Publisert første gang: 12.11.20 12:43
Karbohydrater: 41 gram per porsjon
Fiber: 8 gram

Dette er den beste havregrynsgrøten du vil spise noensinne!

Denne oppskriften på hjertegod havregrynsgrøt er laget for én porsjon, men kan lett tredobles for å ha en rask og enkel frokost hele uken. Selv om det kanskje høres rart ut, er egget den hemmelige ingrediensen i denne oppskriften. Å ha et egg i havregrøten vil fylle den med protein og gi en kremaktig konsistens.

Accu-Chek Mobile - Boots

Oppskriften baserer seg på såkalt «steel cut» havre. Mens vanlig havregryn valses flate, er steel cut hele havrekorn som er kuttet med kniver i stedet. Dette bevarer havrens harde konsistens, som gir en helt annen struktur, kreming og tyggemotstand til grøten.

Hvis jordbær ikke er din smak, kan du prøve å tilsette bananer eller en annen frukt du liker! Prøv deg frem.

PS! Se fremgangsmåten i videoen lenger ned i saken.

PRØV OGSÅ: Ovnsbakt omelett med grønnsaker

Ingredienser

1 porsjon

Accu-Chek Mobile - Boots

1 dl «steel cut» kuttet havre
2 dl vann
1 egg
1 dl blåbær
1 dl jordbær
1/4 eple
1 ss mandelsmør
en klype salt
kanel

PRØV OGSÅ: Supergode havrerundstykker med cottage cheese

Fremgangsmåte

1. Ha vann og havre i en kasserolle og kok til havren får en tykk konsistens (5 min).

2. Mens havren koker, kutt eplet i biter og gjør det samme med jordbærene.

3. Etter havren har absorbert det meste av vannet, ha et egg i kasserollen og tilsett en klype salt. Sørg for å kontinuerlig røre i havren så snart du har i egget. (Egget vil bli til eggerøre hvis du lar det være i ro.) Når egget er helt blandet inn, hell den kokte havregrøten over i en bolle.

4. Tilsett eplebiter, jordbær og blåbær. På toppen har du mandelsmør og et dryss av kanel etter smak.

PRØV OGSÅ: Blå frokost-smoothie med havregryn

Kilde: 
Opplysningskontoret for brød og korn, Hva er steel cut havre?

Innholdet på dette nettstedet er skrevet av og for et nordisk publikum, og kan inneholde kilder, detaljer eller informasjon som tar utgangspunkt i et annet land eller region enn ditt eget.

0/5 (0 Reviews)
Del: