La deg friste av vårens matnyheter!

La deg friste av vårens matnyheter!

Kristi Herje Haga
Kristi har hatt diabetes type 1 siden 2006. Hun er mamma til to gutter – Oliver (født i 2004) og Martinus (født i 2009). Kristi er opptatt av hvordan trening og kosthold positivt påvirker hennes mestring av diabetes.
Publisert første gang: 14.05.20 | Sist redigert: 20.05.20
Denne artikkelen er mer enn 2 år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon

Hver vår og høst lanserer produsentene sine matnyheter. Jeg synes det er like spennende hver gang og se om de kommer med nyheter jeg har lyst til å teste ut. Her er mine favoritter fra lanseringen våren 2020!

Annonse
blomkålris, en av vårens matnyheter

Foto: Bama

Blomkålris fra Bama

Jeg har laget blomkålris i flere år, men det kan være litt tiltak i en travel hverdag. Derfor er det supert at det nå er kommet ferdig blomkålris i butikk. Det er blomkål som er kuttet i små biter, like små som riskorn. De kan stekes kjapt på panna og brukes på samme måte som ris. De kan også spises rå i salat eller som topping på gryter og supper. Mer gunstig for blodsukkeret enn vanlig ris, og smaker mye bedre synes jeg. Sunnere enn ris er det også.

LES OGSÅ: Lavkarbo og smartkarbo

is uten sukker, en av vårens matnyheter

Foto: Diplomis

Is uten tilsatt sukker fra Diplomis

Diplomis har kommet med flere typer is uten tilsatt sukker. Det er varianten Dream som har kommet med smakene «Delight salty caramel», Delight coco» og «Frappe delight». Den med salt karamell inneholder 6,7 gram sukker per 100 gram og det er fra blant annet melk (melkesukker).

Disse isene påvirker blodsukkeret, men i mye mindre grad enn vanlig is med sukker.

Jeg synes det er fantastisk at det finnes alternativer av is som gjør det enklere for oss med diabetes å regulere blodsukkeret. Og det uten at det går på bekostning av smak og konsistens. Til info er det også kommet pinne-is denne våren som ikke er tilsatt sukker. Disse har jeg ikke smakt enda.

Annonse

LES OGSÅ: Slik leser du hva matvarene inneholder

Alternativ til yoghurt

Kesam en av vårens matnyheter

Foto: Q-Meieriene

Jeg er glad i erstatningsprodukter for yoghurt. Det finnes mange gode på markedet og heldigvis kommer det stadig flere. Q-meieriene har kommet med en som smaker kokos, frisk og god.

Jeg liker å spise disse som mellommåltid eller som topping på grøt. Den kan også blandes i smoothie eller brukes som topping på fruktsalat. Mulighetene er de samme som for kesam og vanlig yoghurt, men kan brukes av allergikere.

LES OGSÅ: En guide til sukkererstatninger

proteinbar, en av vårens matnyheter

Foto: Produsenten

Proteinbar med sitron og ingefær

Jeg ELSKER proteinbarer. Det er mitt substitutt for sjokolade og godteri. Jeg kjøper dem som regel i Sverige, for der er prisen nesten halvparten av her hjemme. Det kom en del nye på markedet nå i vår og jeg har ikke rukket å teste alle. Maximsport har kommet med en sukkerfri bar med smak av sitron og ingefær. Denne smaker litt syntetisk (for dem som ikke liker det). Men jeg elsker kombinasjonen av sitron og ingefær. Husk at dette ikke er en sjokolade og smaker ikke som sjokolade. Men god, det er den!

Hva er dine favoritter av matnyhetene?

LES OGSÅ: Matvarer som inneholder mer sukker enn du tror!

 

Innholdet på dette nettstedet er skrevet av og for et nordisk publikum, og kan inneholde kilder, detaljer eller informasjon som tar utgangspunkt i et annet land eller region enn ditt eget.

Annonse
Registrer for nyhetsbrev
0/5 0 tilbakemeldinger
Del: