Rødkålsalat med kikerter i kremete tahinidressing

Rødkålsalat med kikerter i kremete tahinidressing

Hanna Fjeldheim Dale
Hanna Fjeldheim Dale blogger om mat på www.happyfoodstories.com, og jobber som klinisk ernæringsfysiolog. Hanna ønsker å inspirere med sunn, fargerik og enkel mat, som gjør både kroppen, magen og sinnet fornøyd.
Publisert første gang: 03.01.20
Denne artikkelen er mer enn 2 år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon
Karbohydrater per porsjon: 36 gram
Hvorav fiber: 15 gram

Denne deilige rødkålsalaten er plantebasert og serveres med stekte grønnsaker og kremete kikerter. Smaksrikt og sunt.

Trenger du en god lunsj eller lett middag er denne rødkålsalaten et perfekt valg. Oppskriften er helt plantebasert, og kikertene bidrar med både proteiner og fiber.

Annonse

Vendt i en deilig, kremet tahinidressing er dette en skikkelig tilfredsstillende rett. Den er også topp som tilbehør til annen mat, for eksempel servert som en større middag sammen med ovnsbakt laks.

PRØV OGSÅ: Lunsjsalat med cottage cheese

Ingredienser

1 porsjon 

Rødkålsalat med kikerter i kremete tahinidressing

Foto: Hanna Fjeldheim Dale.

to god never finhakket rødkål
½ hjertesalat
saften fra 1/6 lime

1 gulrot
½ rød paprika
1/3 squash
1 ts olivenolje
salt + pepper

Annonse

1 ss tahini
½ ts dijon-sennep
½ ts honning
½ ts sitronsaft
1-2 ss vann
1 krm pepper
½ boks kikerter (ca 120 g)

PRØV OGSÅ: Brokkolibowl med quinoa

Fremgangsmåte

1. Finhakk rødkål og vend godt sammen med limesaft, slik at den faller litt sammen. Finhakk hjertesalaten og bland den inn med rødkålen.

2. Skrell gulroten og del i tynne skiver. Del squash i biter og paprika i strimler. Stek så grønnsakene raskt i litt olivenolje, til de får en gyllen skorpe. Pass på å ikke steke for lenge, de er best når de fortsatt er litt crispy. Smak til med salt og pepper etter ønske.

3. Vend sammen alle ingrediensene til tahini-dressingen, minus vann. Syren fra sitronen vil få tahinien til å tykne, så sper du gradvis på med vann til du har en jevn og litt flytende dressing. Vend inn kikerter i dressingen.

4. Ha stekte grønnsaker i en skål med salaten, og topp med de creamy kikertene.

PRØV OGSÅ: Kremete ertepasta med tahinisaus

Innholdet på dette nettstedet er skrevet av og for et nordisk publikum, og kan inneholde kilder, detaljer eller informasjon som tar utgangspunkt i et annet land eller region enn ditt eget.

Annonse
Registrer for nyhetsbrev
0/5 0 tilbakemeldinger
Del: