Sjokoladekuler med sesam

Sjokoladekuler med sesam

Hanna Fjeldheim Dale
Hanna Fjeldheim Dale blogger om mat på www.happyfoodstories.com, og jobber som klinisk ernæringsfysiolog. Hanna ønsker å inspirere med sunn, fargerik og enkel mat, som gjør både kroppen, magen og sinnet fornøyd.
Publisert første gang: 12.12.19
Denne artikkelen er mer enn 2 år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon
Karbohydrater per kule: 9 gram
Hvorav fiber: 2 gram

Server hjemmelagde sjokoladekuler til jul!

Disse små søtsakene er stappfulle av bra næring. De er kun søtet med dadler, og er derfor et smartere valg enn vanlig julegodis, selv om de inneholder litt karbohydrater. De er nemlig rike på fiber fra havre og sunt fett fra sesam, og derfor et bedre alternativ enn vanlig godteri.

Annonse

Disse er perfekt å servere til gjester i jula, eller når du blir sugen på noe søtt til kaffen. Men de er like nydelige hele året, og kan også brukes som energi før trening eller når du trenger å få opp blodsukkeret.

TIPS: Du kan gjerne bytte ut ½ dl havregryn med mandler eller valnøtter som du maler til mel, det gir en veldig god smak.

PRØV OGSÅ: Sjokoladeterter – oppskrift uten mel og sukker

Ingredienser

Oppskrift til 16 sjokoladekuler

1,5 dl havregryn
3 ss kakaopulver
1 klype havsalt
3 ss tahini
8 stk medjol-dadler
2-3 ss vann
3 ss sesamfrø

Annonse

PRØV OGSÅ: Saftig julekake 

sjokoladekuler med sesam er godt til jul

Foto: Hanna Fjeldheim Dale.

 

Fremgangsmåte

1. Ha havregryn, kakao og salt i en food-prosessor. Kjør til mel.

2. Ta ut stenen av dadlene og del i litt mindre biter.

3. Ha dadler og tahini i mikseren, og kjør alt til en jevn masse.

4. Tilsett vann underveis, til du har en fast men myk deg som kan formes. Havremelet vil absorbere litt væske underveis, så deigen vil tykne når den står et par minutter.

5. Rist sesamfrø i tørr stekepanne. Rull ca 16 stk kuler av deigen, og dypp hver kule i sesamfrø.

6. Oppbevar på en tett boks i kjøleskapet i opptil en uke.

PRØV OGSÅ: Bak deilige havrekjeks til jul

Innholdet på dette nettstedet er skrevet av og for et nordisk publikum, og kan inneholde kilder, detaljer eller informasjon som tar utgangspunkt i et annet land eller region enn ditt eget.

Annonse
Registrer for nyhetsbrev
2/5 2 tilbakemeldinger
Del: