Sjokoladeterter – oppskrift uten mel og sukker

Sjokoladeterter – oppskrift uten mel og sukker

Hanna Fjeldheim Dale
Hanna Fjeldheim Dale blogger om mat på www.happyfoodstories.com, og jobber som klinisk ernæringsfysiolog. Hanna ønsker å inspirere med sunn, fargerik og enkel mat, som gjør både kroppen, magen og sinnet fornøyd.
Karbohydrat: cirka 50 gram per terte
Hvorav fiber: 11 gram

Denne oppskriften på sjokoladeterter er «raw» – de skal derfor ikke stekes, men oppbevares i fryseren.

Disse små godsakene er laget helt uten mel og hvitt sukker, og er derfor et fint alternativ når man ønsker et litt sunnere dessert med mer fiber og et bedre næringsinnhold enn vanlige søtsaker.

NB! Tertene er forøvrig søtet med dadler og honning, og inneholder derfor fruktsukker, så de bør allikevel nytes med måte!

PRØV OGSÅ: Deilige bringebærpletter – ett lite stykke bringebærhimmel!

Ingredienser

Oppskrift til 4 stykk sjokoladeterter

Terteskall:
50 g mandler
20 små dadler / 10 store dadler
4 ss rent kakaopulver
en klype havsalt

Sjokoladekrem:
2 små modne avocado
1 banan
4 ss rent kakaopulver
2 ss honning eller kunstig søtning etter ønske
1/2 dl vann
1 ts rent peanøttsmør
1 klype ren vanilje / frø fra en vaniljestang
Bær til pynt

PRØV OGSÅ: Tropisk kake med guavafrukt

Fremgangsmåte

1. Mal mandlene til fint mel i en foodprosessor, og tilsett dadler, kakaopulver og havsalt. Juster konsistensen med flere dadler eller eventuelt litt vann, til du får en myk masse som kan klemmes sammen.

2. Fordel massen i fire, og press terteskallene ut i et muffinsbrett kledd med bakepapir (eller annen form etter ønske). Plasser terteskallene i fryseren.

3. Miks alle ingrediensene til sjokoladekremen i foodprosessoren, til du får en glatt og jevn røre.

4. Fordel sjokoladekremen i terteskallene, og sett de ferdige tertene tilbake i fryseren.

5. Ta ut tertene ca 20 min før de skal serveres, de er gode når sjokoladekremen fortsatt er litt frossen. Topp med bær etter ønske.

PRØV OGSÅ: Sjokoladekuler med havre og sesamfrø

0/5 (0 Reviews)
Del: