sjokoladekuler med havre

Sjokoladekuler med havre og sesamfrø

Hanna Fjeldheim Dale
Hanna Fjeldheim Dale blogger om mat på www.happyfoodstories.com, og jobber som klinisk ernæringsfysiolog. Hanna ønsker å inspirere med sunn, fargerik og enkel mat, som gjør både kroppen, magen og sinnet fornøyd.
Karbohydrat per kule: ca 6 gram
Hvorav fiber: ca 2 gram

Små sjokoladekuler med havre er perfekt når søtsuget melder seg til kaffen, og du vil ha et litt sunnere alternativ.

Rull gjerne kulene i kokosmasse eller finhakkede mandler i stedet, det blir også veldig godt!

Bruk gjerne en form for flytende, kunstig søtning hvis du vil unngå sukkeret i honningen.

PRØV OGSÅ: Peanøttmuffins med blåbærkrem – uten «sukker»

Ingredienser

sjokoladekuler med havre

Foto: Hanna Fjeldheim Dale.

16 kuler

2 dl havregryn
1 dl kokosmasse
0,5 dl kakaopulver
1 krm havsalt
3 ss akasiehonning (eller annen søtning etter ønske)
3 ss smør (jeg brukte Vita margarin)
4-5 ss sesamfrø

PRØV OGSÅ: Himmelske lakriskuler

Fremgangsmåte

1. Mal havregryn og kokosmasse til mel i en blender.

2. Vend sammen havre- og kokosmel, salt og kakao.

3. Tilsett smør (mykt) og honning, og rør deigen sammen til du har en fast, fuktig masse som kan formes til kuler. Juster evtentuelt med mer smør eller havregryn.

4. Form cirka 16 kuler av deigen. Rull hver kule i sesamfrø.

Kan oppbevares i kjøleskapet i opptil en uke.

PRØV OGSÅ: Deilige lavkarbo-boller med søt glasur

Del: