Peanøttmuffins med blåbærkrem

Peanøttmuffins med blåbærkrem – uten «sukker»

Benedikte Knudsen
Jeg elsker søtsaker og rask hverdagsmat, men da jeg fikk diagnosen diabetes type 1 i voksen alder, endret jeg kostholdet mitt til “min type1 mat”. Jeg har utdannelse innen kostholdsernæring og lager hverdagsmat på helt nye måter.
Total karbohydrater i deigen: 25

Her har jeg laget noen deilig muffins som er perfekte til kaffen. Pynten er selvplukkede blåbær som er blandet i stivpisket krem (blåbær fra frysen). De på toppen er tørket i stekeovn og oppbevart i syltetøyglass.

PRØV GJERNE: Hjemmelaget blåbærsyltetøy med ingefær

Dette trenger du:

Muffins:
• 5 egg
• 8 ss sukrin (sukkererstatning)
• 1 ts ingefær
• 60 gr peanøttmel
• 10 gr linfrømel
• 10 gr pofiber
• 15 gr fiberfin
• 3 ts bakepulver

Pynt:
• 1 1/2 dl kremfløte
• 3 ss blåbærsyltetøy
• tørkede blåbær

Slik gjør du:

Muffins:
• Visp egg og sukrin godt.
• Tilsett ingefær, peanøttmel, linfrømel, pofiber, fiberfin og bakepulver.
• La svelle 10 minutter.
• Fyll deigen i muffinsformer.
• Jeg brukte 6 store former, så du får 12 muffins med vanlige former.
• Stek i stekeovn i ca 10 minutter på 190 grader midt i ovnen på varmluft.

Pynt:
Pisk kremen sammen med blåbærsyltetøy til en stiv krem, og bruk en sprøytepose til å pynte med. Pynt med tørkede blåbær.
God baking og god fornøyelse 🙂

Peanøttmuffins med blåbærkrem

Foto: Benedikte Knudsen

 

Gå gjerne inn på bloggen min for flere gode oppskrifter: mintype1mat.no

PRØV GJERNE: Grove bananmuffins med gulrot

Del: