Grove bananmuffins med gulrot

Hanna Fjeldheim Dale
Hanna Fjeldheim Dale blogger om mat på www.happyfoodstories.com, og jobber som klinisk ernæringsfysiolog. Hanna ønsker å inspirere med sunn, fargerik og enkel mat, som gjør både kroppen, magen og sinnet fornøyd.
Karbohydrat per muffins: 27 gram, hvorav fiber: 5 gram (43 gram per 100 gram)
Karbohydrater i muffins laget med kunstig søtning istedenfor dadler: ca 20 gram per stykk

Disse bananmuffinsene er grove, og egner seg fint som en sunnere kaffekos. Perfekt å servere når du har gjester på besøk.

Muffinsene inneholder banan og dadler, som bidrar med søtning, men også mye fiber. Husk at bakst søtet med banan/dadler vil påvirke blodsukkeret, men med tanke på fiberinnhold og næringsinnhold generelt er disse muffinsene et mer fornuftig valg enn sukkerholdige muffins.

TIPS:
Bytt ut dadler med kunstig søtning som sukrin eller stevia for å redusere innhold av karbohydrater i muffinsene, hvis du ønsker det.

LES OGSÅ: Sjokoladekake uten mel

Ingredienser

Foto: Hanna Fjeldheim Dale.

12 stk

5 dl havregryn
2 dl mandler
1 dl grovt speltmel
1 klype salt
1 ts bakepulver
1 ts kanel
1 ts kardemomme
1 ts allehånde
1 krm ingefær (krm = kryddermål)

2 modne bananer
100 g dadler
50 g smør
2 dl yoghurt naturell
2 dl melk
2 egg
2 stk gulrøtter
1 banan til pynt

LES OGSÅ: Sjokolademarquise med espresso (video)

Fremgangsmåte

  1. Mal mel av havregryn og mandler i en food-prosessor.
  2. Vend sammen alle de tørre ingrediensene i en bolle.
  3. Ha alle våte ingredienser i en mikser og miks til du har en jevn røre. Vend så sammen vått og tørt.
  4. Riv to gulrøtter og vend inn i deigen. Fordel i 12 stk muffinsformer og topp hver muffins med noen skiver banan.
  5. Stek muffins i ovnen på 180 grader i ca 20-25 minutter.
Del: