Hjemmelaget blåbærsyltetøy med ingefær

Hjemmelaget blåbærsyltetøy med ingefær

Hanna Fjeldheim Dale
Hanna Fjeldheim Dale blogger om mat på www.happyfoodstories.com, og jobber som klinisk ernæringsfysiolog. Hanna ønsker å inspirere med sunn, fargerik og enkel mat, som gjør både kroppen, magen og sinnet fornøyd.
Publisert første gang: 03.08.17 11:42
Karbohydrater: Ca. 11 gram karbohydrater per 100 gram syltetøy (hvorav ca. 5 gram fiber)

Joda, du kan få tykt og deilig blåbærsyltetøy selv uten å tilsette sukker. Hemmeligheten er noe så sunt og enkelt som chiafrø.

Selv om det finnes veldig mange gode sukkerfrie og sukkerreduserte syltetøysvarianter på markedet i dag, er det noe helt eget med hjemmelaget syltetøy. Jeg opplever selv at det ofte kan være vanskelig få syltetøyet så tykt som man ønsker, hvis man ikke bruker det tradisjonelle sylte-sukkeret som tykner. Her har jeg tilsatt chiafrø i syltetøyet. Det gir perfekt konsistens, og bidrar samtidig med fine næringsstoffer og ekstra fiber. (Psst! Chiafrø er også perfekt å bruke i frokostgrøten)

Accu-Fine vitusapotek

Ingredienser

500 g frosne blåbær
0,5 dl vann
3 ss sukrin gold (eller annen søtning etter ønske)
3 cm fersk ingefærrot, revet fint
1 ts revet sitronskall
1 ss chiafrø

Foto: Hanna Fjeldheim Dale

LES OGSÅ: Hvordan «lure» mer grønnsaker inn i kostholdet

Fremgangsmåte

Kok opp blåbær med litt vann. Tilsett revet ingefær, sitron og søtning, og la det småkoke i cirka 20 minutter. Sku av varmen, tilsett chiafrø og avkjøl før du heller over på et rent glass. Oppbevar i kjøleskap.

Tips!

  • Denne oppskriften kan brukes som grunnoppskrift for syltetøy av alle typer bær, så bytt gjerne ut blåbær med for eksempel bringebær, jordbær eller rips.
  • Ingefær og sitron kan fint droppes for en helt «naturell» variant.
  • Server syltetøy som en sunn hverdagsdessert i et glass med litt yoghurt naturell og ferske blåbær!
0/5 (0 Reviews)
Del: