Deilige bringebærpletter – ett lite stykke bringebærhimmel!

Deilige bringebærpletter – ett lite stykke bringebærhimmel!

Benedikte Knudsen
Jeg elsker søtsaker og rask hverdagsmat, men da jeg fikk diagnosen diabetes type 1 i voksen alder, endret jeg kostholdet mitt til “min type1 mat”. Jeg har utdannelse innen kostholdsernæring og lager hverdagsmat på helt nye måter.
Publisert første gang: 27.09.18 | Sist redigert: 15.05.20
Denne artikkelen er mer enn 2 år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon
Karbohydrater: Ca. 1,20 gram  per porsjon

Disse deilige bringebærplettene er perfekt sommerdessert, og de har faktisk svært lite karbohydrater.

Sommer er bærsesong. Jeg plukker bær nesten daglig, og både sylter og safter. Hunden min synes ikke alltid det er så gøy, men når jeg først er ute i skogen, kan jeg ikke la være. Nå har jeg laget bringebærpletter – virkelig med smak av sommer.

Annonse

Dette trenger du (til ca. 15-16 pletter):

Bunn:
• 3 egg
• 50 gram sukrinmelis
• 50 gram mandelmel
• 1 ts bakepulver

Krem:
• Kremfløte
• Yoghurt naturell
• Bringebær
• Sukrinmelis

Marengstopper:
• 6 eggehviter
• 1 dl sukrinmelis
• 1 ts 7% eddik (klar)

Slik gjør du:

Bunn:
• Egg og sukrinmelis piskes luftig.
• Tilsett mandelmel og bakepulver. Røren har konsistens som tykk eggedosis.
• Bruk en spiseskje og fordel en ss per plett på bakepapirkledd stekeplate. Du får 15-16 stk.
• Stek på 170 grader til gylden. ca. 8 min.
Slik ser de ut ferdigstekt.

Bringebærpletter

Foto: Benedikte Knudsen

 

Krem:
• Jeg pisket 1 dl fløte med 1/2 dl sukrinmelis.
• Så blandet jeg inn 4 ss yoghurt og bringebær. Grunnen for at jeg ikke har gitt den eksakte mengde under krem, er at man kan lage den slik man vil. Og da mener jeg etter hvor mye bær man ønsker å blande inn.
Det er ikke farlig å lage for mye, da man kan bruke resten av bringebærkremen til frokost eller lunch. Smaker fortreffelig på en sommerdag.

Annonse

Marengstopper:
• Pisk eggehvitene stiv sammen med sukrinmelis.
• Rør inn eddik.
• Fyll i en sprøytepose og fordel på en bakepapirkledd stekeplate.
• Stek på 80 grader til marengsen er helt stiv (kan ta opp til 1 1/2 -2 timer ).

Bringebærpletter

Foto: Benedikte Knudsen

Fordel så krem mellom to pletter og pynt på toppen med en liten klatt krem, marengstopp og bringebær.

God fornøyelse. Håper det smaker 🙂

PRØV GJERNE: Saftige bringebærmuffins

TIPS: www.matvaretabellen.no er et supert verktøy å bruke i utregning av karbohydrater.
Se flere herlige oppskrifter på www.mintype1mat.no.

Innholdet på dette nettstedet er skrevet av og for et nordisk publikum, og kan inneholde kilder, detaljer eller informasjon som tar utgangspunkt i et annet land eller region enn ditt eget.

Annonse
Registrer for nyhetsbrev
0/5 0 tilbakemeldinger
Del: