Oppskrift på saftige bringebærmuffins!

Oppskrift på saftige bringebærmuffins!

Hanna Fjeldheim Dale
Hanna Fjeldheim Dale blogger om mat på www.happyfoodstories.com, og jobber som klinisk ernæringsfysiolog. Hanna ønsker å inspirere med sunn, fargerik og enkel mat, som gjør både kroppen, magen og sinnet fornøyd.
Publisert første gang: 13.09.16 15:52
Karbohydrater per muffins: ca. 20 gram

Muffins er raskt og enkelt å lage og perfekt å ha med seg på farten. De kan også fint fryses ned. 

Accu-Chek Guide

Oppskriften er rik på sunne fettsyrer, proteiner fra nøtter og på havrefiber, som har en god effekt på blodsukkeret. Ønsker du glutenfri bakst finner du også et alternativ uten gluten i oppskriften. Bytt også gjerne ut bringebær med andre friske bær om du har en favoritt!

Tips!

Viste du at det er superenkelt å lage eget havremel? Havremel er rikt på fiber (såkalte betaglukaner = havrefiber). Studier har vist at havrefiber kan påvirke til fordel for kolesterolet og samtidig være med på å holde blodsukkeret stabilt.

Du laget enkelt havremel selv ved å male mel av havregryn i en blender eller food prosessor. Mye billigere enn å kjøpe i butikken, og et næringsrikt og fint alternativ til andre meltyper. Dersom du ønsker et glutenfritt mel kan du bruke havregryn uten gluten!

Dette trenger du:

Denne oppskriften gir cirka 16 muffins.

  • 8 dl havregryn
  • 3 dl mandler / hasselnøtter
  • 2 ts bakepulver
  • 1 dl sukrin gold, evt. annen søtning
  • 100 g smør
  • 3 egg
  • 2 dl yoghurt naturell
  • 2 stk banan
  • 1 ss kanel
  • 1 ts kardemomme
  • ca 100 g bringebær

Slik gjør du:

Mal mel av nøtter og havregryn i en mikser, og ha det i en bolle. Miks så bananer, egg og smeltet smør i en mikser, til du får en jevn røre. Vend den våte blandingen med den tørre. Fordel røra i muffinsformer, gjerne i et muffinsbrett, slik at de holder formen. Stikk noen bringebær ned i hver form.

Accu-Chek Guide

Topp eventuelt med mer røre og flere bringebær. Stek muffinsene ved 200 grader i ca 20 min, til de er gjennomstekt og gyllende.

Foto: Hanna Dale

Foto: Hanna Dale

LES OGSÅ: Blåbærmuffins med sjokolade

Kilder:

Kosthåndboken – veileder i ernæringsarbeid i helse- og omsorgstjenesten (2012)

Othman, R. A., Moghadasian, M. H. and Jones, P. J. (2011), Cholesterol-lowering effects of oat β-glucan. Nutrition Reviews, 69: 299–309. doi: 10.1111/j.1753-4887.2011.00401.x

0/5 (0 Reviews)
Del: