Blåbærmuffins med sjokolade

blåbærmuffins bakst med blåbær
Hanna Fjeldheim Dale
Hanna Fjeldheim Dale blogger om mat på www.happyfoodstories.com, og jobber som klinisk ernæringsfysiolog. Hanna ønsker å inspirere med sunn, fargerik og enkel mat, som gjør både kroppen, magen og sinnet fornøyd.
Karbohydrat per muffins: 20 gram, hvorav fiber: ca 4 gram
Karbohydrat per 100 g muffins: 35 gram

Disse muffinsene er litt grovere og mindre søte enn vanlige sjokolademuffins, og passer perfekt til kaffekosen.

Når du først skal lage deg noe godt så gjør du lurt i å droppe det fine hvetemelet til fordel for en grovere variant. Da sitter du igjen med bakst som gir litt bedre samvittighet. Disse muffinsene er både fiberrike og veldig gode!

LES OGSÅ: Lag dine egne snickerskuler

Ingredienser

Oppskriften gir ca. 16 muffins

5 dl havregryn
3 dl grovt/sammalt mel
1 dl fint mel
2 ts bakepulver
2 dl søtning etter ønske (feks sukrin gold)

2 egg
1,5 dl solsikkeolje/rapsolje eller smeltet smør
4 dl yoghurt naturell
1 dl melk

150 g blåbær
100 g kokesjokolade (minst 70%, evt sukkerfri)

LES OGSÅ: Saftig glutenfri eplekake

Fremgangsmåte

1. Vend alle de tørre ingrediensene sammen i en bolle.
2. Visp egg, olje, melk og yoghurt sammen i en separat bolle før du vender det våte inn i det tørre.
3. Hakk sjokoladen i småbiter og vend sjokolade og blåbær inn i røra. Juster med mer melk hvis røra er veldig tykk.
4. Fordel røra i muffinsformer og stek i ovnen på 180 grader i 20-35 minutter, avhengig av størrelsen på muffinsformene.

Del: