Grov gulrotkake med bær og krem

Grov gulrotkake med bær og krem

Hanna Fjeldheim Dale
Hanna Fjeldheim Dale blogger om mat på www.happyfoodstories.com, og jobber som klinisk ernæringsfysiolog. Hanna ønsker å inspirere med sunn, fargerik og enkel mat, som gjør både kroppen, magen og sinnet fornøyd.
Publisert første gang: 18.08.17 | Sist redigert: 22.04.24
Karbohydrater: 20 gram per stykke, hvorav fiber: 5 gram (basert på at kaken gir 10 stk)

Skal du først kose deg med litt kake så kan du like greit bake den selv. Da har du i hvert fall full kontroll på hva den inneholder – og det er alltid en fordel.

Denne kaken er en litt grovere variant, laget helt uten hvetemel. Istedet har jeg malt mel av mandler, valnøtter og havregryn. Passer fint som hverdagskos.

Annonse

LES OGSÅ: Saftig glutenfri eplekake

Ingredienser

Du trenger en mellomstor rund kakeform.

1 godt moden banan
5 egg
5 ss søtning (for eksempel sukrin)
80 g smeltet smør
1,5 dl mandler
1,5 dl valnøtter
5 dl havregryn
1 ts bakepulver
en klype salt
2 ss kanel
1 ss kardemomme
1 ts allehånde (ikke et must, men veldig godt!)
5 mellomstore gulrøtter

Topping

300 g kesam naturell
5 ss tykk gresk yoghurt
1 ts revet sitronskall
1 krm ren vanilje
1 ss sukrinmelis
frukt / fiske bær til pynt

Annonse

LES OGSÅ: Saftig sjokoladekake med kokoskrem og bær

Fremgangsmåte

1. Begynn med å skrelle og rive gulrøttene. Mal mandler, valnøtter og havregryn til fint mel i en foodprosessor. Mos bananen, og bland så sammen banan, egg, søtning og smeltet smør.

2. Bland sammen alle tørre ingredienser i en stor bakebolle. Vend så den våte blandingen inn i den tørre, og tilsett tilslutt revet gulrot.

3. Ha kakerøren i en smurt kakeform, og stek på 200 grader i 30-40 min. Prøv deg frem med en liten pinne / gaffel, for å sjekke om kaken er passe stekt.

4. Lag kakeglasuren ved å vende sammen kesam, gresk yoghurt, vanilje, søtning og revet sitronskall. Smak til, og tilsett evt mer søtning ved behov. Avkjøl kaken før du smører toppingen utover og topper med friske bær.

Innholdet på dette nettstedet er skrevet av og for et nordisk publikum, og kan inneholde kilder, detaljer eller informasjon som tar utgangspunkt i et annet land eller region enn ditt eget.

Annonse
0/5 0 tilbakemeldinger
Del: