Familieutfordring: Slik får du hele familien i aktivitet

Familieutfordring: Slik får du hele familien i aktivitet

Bidragsytere
Dette er innhold laget av forfattere fra vårt internasjonale nettverk.
Publisert første gang: 01.11.19
Denne artikkelen er mer enn 2 år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon

VERDENS DIABETESDAG: Bruker du og familien for mye tid foran TV, mobil og andre skjermer? Skulle dere kanskje vært litt mer i bevegelse? I stedet for å belære familien om fordelene ved en aktiv livsstil, gå heller for en aktivitetskonkurranse som vil få fart på familien.

Annonse

Skrevet av Lisa McCool

Med lange arbeidsdager, pendling, fritidsaktiviteter og individuelle tidsskjemaer, er det kanskje ikke så rart at mange familier tilbringer mindre tid sammen. Og når de først har tid sammen, tilbringes den ofte foran en skjerm. Høres dette ut som familien din?

Vi kan ikke alltid si nei når sofaen kaller, spesielt etter en travel dag med mange gjøremål, men kanskje familien kan ta en helseutfordring sammen.

Det er ingen tvil om at sosiale medier opptar mye tid. Bare spør #trashtag. Ber du barna dine hjelpe til med å plukke søppel på lekeplassen, så blir du kanskje møtt med et forsiktig skuldertrekk. Ber du derimot barna dine hjelpe deg å legge ut bilder før og etter på #trashtag, så har du kanskje funnet en viral motivasjonsfaktor.

I stedet for å belære familien om fordelene ved en aktiv livsstil og de mentale og fysiske fordelene ved å være i bevegelse — velg en familieutfordring som garantert vil få fart på familien. Det kan faktisk bli morsomt.

Annonse

Finn en aktivitet som passer til familiens livsstil og energinivå. Utfordre familien din, utfordre andre familier, del resultatene på nettet. Se om du kan gjøre familieutfordringen din viral.

Her er noen gode tips til hvordan dere kan sette i gang. Men ikke stans her – vær kreativ og kjør på!

Danseutfordring for familien

Gi hvert familiemedlem 5 minutter til å koreografere dansebevegelser til en sang. Ta opp en video av hvert familiemedlem og stem fram vinneren. Legg ut vinnerens video på nettet!

LES OGSÅ: Skritt for skritt går Kjell Arild seg til et bedre liv

Kom i form for en god sak

I likhet med henstillingen i #trashtag er målene for personlig kondisjon og form iblant for… personlige. Det kan være svært motiverende å kombinere dine helsemål med pengeinnsamling for en god sak. Du kan vurdere å be venner (på nettet og personlig) donere penger på bakgrunn av antall skritt familien går, antall kilometer dere sykler eller hvor lenge dere kan hoppe tau i løpet av to minutter.

Gi pengene dere samler inn til den diabetesorganisasjonen du ønsker. Det gir dobbel gevinst – familien din blir aktiv i forberedelsene til den store utfordringen, og dere skaper oppmerksomhet om diabetes.

familie i aktivitet, innendørs klatring

Utfordre hverandre ved å prøve noe helt nytt sammen. Illustrasjonsfoto: Getty.

Familiens hinderløype

Samarbeid som en familie med å lage eller planlegge en hinderløype for familien. Det kan være så enkelt som en rute gjennom nabolagets park med klatrestativ, sklier og runder rundt lekeområdet, eller en gjør-det-selv-løype i hagen.

Ta tiden hvert familiemedlem bruker på å komme seg gjennom løypen. Se hvem i familien som greier å forbedre sin tid mest. Man vet aldri, videoene deres kan starte som #funny og ende opp som #NinjaWarrior.

LES OGSÅ: Å gå er den enkleste måten å komme i form

Prøv noe helt nytt

Har du lenge hatt lyst til å spille squash, eller kanskje prøve innendørs klatring? En fin famileutfordring er å se hvor mange nye opplevelser familien din kan oppnå i løpet av en måned. Gjør bragdene til noe fysisk og treningsrelatert, enten det er første gang dere spiller tennis som en familie, eller første gang dere padler kajakk. Det finnes ingen grenser.

Del målet på sosiale medier med hashtaggen #FirstTime eller #førstegang, og utfordre andre familier. Hvem vet, for din familie blir det kanskje #FirstTimeSkyDiving?

Ryddekonkurranse – to fluer i en smekk

Hvis dere har yngre familiemedlemmer eller begrenset med tid, kan dere prøve en 2-minutters ryddekonkurranse for familien. Se hvem som kan plukke opp og legge vekk flest ting i løpet av 2 minutter. For å kombinere familietrening med rydding, kan du utfordre familien for å se hvor raskt dere kan rydde en lokal park eller strand. Du kan alltid legge ut før- og etter-bildene deres med hashtaggen #trashtag!

LES OGSÅ: Så lite aktivitet skal til for å leve lengre

Rask reklamepausetrening

Kan du ikke rive deg løs fra TV i kveld? Prøv noen enkle treningsutfordringer i reklamepausene: hvem kan holde en plankestilling lengst? Hvilket familiemedlem greier flest push-ups i løpet av pausen? Andre forslag kan omfatte stjernehopputfordringer eller runder opp og ned trappen eller fram og tilbake i gangen. Hvis du puster tungt på veien tilbake til stolen etter reklamepausen, er du på rett vei!

PS! Er du ikke interessert i å legge ut ting på sosiale medier kan du fint arrangere en familieutfordring helt uten å legge det ut på nettet. Du kan fortsatt ta bilde av vinneren/vinnerne og ha det gøy med å komme i form som en familie.

Innholdet på dette nettstedet er skrevet av og for et nordisk publikum, og kan inneholde kilder, detaljer eller informasjon som tar utgangspunkt i et annet land eller region enn ditt eget.

Annonse
0/5 0 tilbakemeldinger
Del: