Kan du løse gåten – Hva glemte jeg i dag?

Kan du løse gåten – Hva glemte jeg i dag?

Kjell Arild Ueland
Født i 1969, pappa til 3 og har hatt diabetes type 1 siden 1981. Merker nå slitasjen som diabetesen har gitt meg, men er opptatt av trening og prøver å ha et positivt og humoristisk syn på livet.
Publisert første gang: 30.05.19 | Sist redigert: 20.03.23

Når man skal ut å reise er det mye man må tenke på. Og når man skal reise med diabetes er det enda mer man må tenke på. Likevel er det alltid noe man glemmer – klarer du å finne ut hva jeg har glemt?

Dette er historien om en flott dag i februar. Jeg var så heldig at jeg fikk lov til å reise til Berlin med resten av gjengen fra Lev med diabetes. Vi skulle på ATTD, en stor diabetesmesse der det blir presentert nyheter innenfor diabetes; alt fra utstyr og behandling, til forskning.

Annonse

Dette var dagen jeg hadde gledet meg til i flere uker, men det var også mye å tenke på. Jeg måtte pakke og få kontroll på alt som må med på tur, før jeg så måtte komme meg til flyplassen. (Skal man reise med diabetes er det lurt å følge disse gode reiserådene). Litt småstresset var jeg, og jeg regner med at det var flere enn meg som sov dårlig natten i forkant.

Og det er alltid noe man glemmer. Hva skulle det bli denne gangen?

LES OGSÅ: Kunne dette blitt den perfekte diabetesapp?

Vet du hva som er løsningen på gåten min?

Dagen startet med en dusj og pakking av de siste tingene før det var på tide med frokost. Dette er selvfølgelig en slik morgen der insulinpumpa nesten er tom for insulin, dermed må den fylles opp før det blir frokost. Ikke nok med det så må faktisk CGM’en også gjennom den første av dagens 2 kalibreringer. (Minimum 2 om dagen, ofte flere).

Etter alt dette er det endelig frokost. Jeg veier opp frokostblandingen, finner frem Skyr som følger med frokostblandingen, og spiser det samme som jeg gjør hver eneste morgen.

Annonse

Rundt halvannen time senere er det på tide å si farvel til kona mi, Hege, og komme seg inn på flybussen.

Vi står der og småkysser litt før jeg drar av gårde, og jeg merker en litt nervøs og rar stemning. Jeg regner med det er Hege som er litt trist siden jeg skal ut å fly, og bli borte fra henne i noen dager. Men det skal vise seg at det er helt andre grunner til at jeg merker det er noe som ikke stemmer.

Jeg spør om alt er ok. «Ja», svarer hun. «Men det piper hos deg».

Jeg tar opp pumpa og ser to piler peker opp og et blodsukker på.16.9.

Ok. Da vet jeg hva de neste timene bringer, men hva glemte jeg?

Jeg vet hva jeg glemte, vet du?

LES OGSÅ: Hvordan forklare diabetes? Tenk deg at jeg er en bil

Innholdet på dette nettstedet er skrevet av og for et nordisk publikum, og kan inneholde kilder, detaljer eller informasjon som tar utgangspunkt i et annet land eller region enn ditt eget.

Annonse
0/5 0 tilbakemeldinger
Del: