Brev til min familie

Brev til min familie

Maria Jørgensen
Maria er født i 1994. Hun fikk diabetes type 1 i 2012, og bruker til daglig insulinpumpe. Maria er opprinnelig fra Sørum, men bor i Namsos og jobber som autorisert dyrepleier.
Publisert første gang: 25.04.19
Denne artikkelen er mer enn 2 år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon

Kjære, gode familie

Annonse

Jeg vil både beklage, men mest av alt takke dere. Takk for at dere bryr dere om meg. Takk for at dere elsker meg for den jeg er.

Og spesielt takk til deg, Tor. Du er mannen min og en helt uten kappe. Du har hjulpet meg med blodsukkeret nesten mer enn meg selv, og vist meg hvor viktig det er for oss begge at jeg har god helse.

LES OGSÅ: Du er en superhelt. det må feires!

Jeg beklager at sykdommen går utover dere alle. Jeg skulle ønske den bare rammet meg selv, og at dere kun fikk høre oppturene og gledene ved den, som for eksempel når langtidsblodsukkeret er der det skal være.

Rammer også dere

Dessverre har dere år etter år fått høre om håpløsheten og det svingete blodsukkeret. Og alt dere har kunnet gjøre er å stå hjelpeløse på sidelinjen og ønske at dere kunne gjøre mer for å hjelpe meg. Dere har ønsket at sykdommen heller skulle ha rammet dere. Og på en måte har den det. Det kan virke som at sykdommen har rammet dere mest, fordi dere er så redde for meg.

Annonse

Jeg skulle ønske jeg klarte å ta bedre vare på meg selv, for på den måten å ta bedre vare på dere. Jeg skulle ønske viljestyrken min var sterkere enn søtbehovet. Dette er noe jeg jobber med, og jeg vil forsikre dere om at dette er en utfordring jeg skal klare å beseire. Denne veien er derimot kun min egen og ingen andres, da motivasjon kommer innenfra.

LES OGSÅ: Diabetes handler ikke bare om deg

Kjære familie; dere gjør det meste rett, foruten å føle at dere burde gjort mer. Det er jeg som bør gjøre mer for å hjelpe meg selv, ikke dere. Jeg vil ikke at dere skal føle ansvar for blodsukkeret mitt. Deres ansvar har dere allerede oppfylt, som er å elske meg.

Jeg skal prøve å bli flinkere til å elske dere, ved å elske meg selv og helsen min mer enn jeg gjør i dag. Fordi jeg vet at ved å gjøre det, vil dere føle dere elsket også.

Søt klem fra Maria

LES OGSÅ: Dette bør familien din vite om blodsukkeret

Innholdet på dette nettstedet er skrevet av og for et nordisk publikum, og kan inneholde kilder, detaljer eller informasjon som tar utgangspunkt i et annet land eller region enn ditt eget.

Annonse
0/5 0 tilbakemeldinger
Del: