Du er en superhelt. Det må feires!

Du er en superhelt. Det må feires!

Stephanie Swaim
Stephanie har hatt diabetes type 1 siden 2013 (diagnostisert som 35-åring). Hun har som mål å sørge for at mennesker med diabetes får et godt liv.
Publisert første gang: 22.03.19
Denne artikkelen er mer enn 2 år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon

Livet er hektisk for de fleste av oss. Vi sjonglerer ansvar, og bruker mye av tiden til å ta oss av arbeide, familie, naboer og venner. Det blir ikke så mye tid igjen til oss selv. Vi som behandler diabetes hver eneste dag, samtidig som vi gjør alt det alle andre gjør, er superhelter.

Annonse

Hvorfor feire? Hvorfor ikke? Når vi tar oss tid til å feire oss selv litt, får vi ny energi. Det minner oss på at vi må nyte livet. Vi får lov til å være lykkelige og det gjør at vi føler oss godtatt. Hvis du ikke klarer å hylle deg selv, kan du ikke forvente at andre skal gjøre det heller.
Enig? Her er i så fall fem måter du kan hylle deg selv på.

LES OGSÅ: Glad for symptomer

1. Skriv et takkebrev – til deg selv

Har du sendt et takkekort til noen? Det var ganske enkelt, ikke sant? Mange av oss har tatt oss tid til å takke andre, men det er ikke så mange av oss som har brukt energi på å finne ut hva vi kan takke oss selv for.

Skriv en liste eller et brev der du inkluderer alt du vil takke deg selv for. Hvis du trenger hjelp til å komme i gang, kan du for eksempel være takknemlig for at du er så flink til å få kabalen med arbeid og fritid til å gå opp. At du har spist sunnere og vært i mer aktivitet, eller har planer om å gjøre det i år.
Uansett hva det er, kan du skrive det ned. Legg det i en konvolutt, og send den til deg selv.

Her er et eksempel:

Annonse

Kjære meg.
Du overrasker meg hver eneste dag. Det er helt sant. Jeg ser hvordan du klarer og både arbeide og ta vare på familien din. Du får det til å se så enkelt ut. I tillegg klarer du å finne tid til fysisk aktivitet og til å være sammen med venner. Jeg blir helt imponert. Fortsett slik!
Jeg er veldig glad i deg.
Hilsen meg

2. Gjør noe spennende!

Er det noe du alltid har hatt lyst til å prøve? Drist deg utenfor komfortsonen din, og prøv noe nytt. Innendørs fallskjermhopping? Paintball? Ballettkurs? Eller å synge høyt sammen med radioen med vinduene rullet ned. Kom igjen, prøv det! Skriv det ned, ta et bilde, og husk å minne deg på hvor fantastisk det var.

LES OGSÅ: 6 ting jeg gjør for en bedre hverdag

3. Arranger en fest for å «hylle oss»

Arranger en fest for vennene dine, slik at dere kan hylle hverandre og vennskapet. Alle kan ta med seg en favorittrett. Dere kan også bestille bord på yndlingsrestauranten. Du kan utbringe en skål for viktigheten av nært og fantastisk vennskap. Du kan fortelle hva du liker med alle rundt bordet – eller få alle til å fortelle én ting de liker ved seg selv.

4. Tilfør litt glede til arbeidsplassen

Finn et fint bilde av et sted du drømmer om å besøke, og bruk det som bakgrunnsbilde på datamaskinen eller telefonen. Lag en plan for hvordan du skal komme deg dit. Forventningene sørger for at du både er motivert og positiv.

LES OGSÅ: Motivasjon til å håndtere diabetes i en travel hverdag

5. Vær snill mot deg selv

Gjør mot deg selv slik du vil at andre skal gjøre mot seg. Anstreng deg for å være like oppmerksom og omsorgsfull overfor deg selv som du er overfor sjefen, en kunde, et barn, en venn eller en partner. Prioriter ønskene og behovene dine, og fokuser på dem.
Kanskje du finner andre måter du kan hylle deg selv på? Del ideene dine på sosiale medier.

LES OGSÅ: 2019 – Fortsatt mye uvitenhet

Innholdet på dette nettstedet er skrevet av og for et nordisk publikum, og kan inneholde kilder, detaljer eller informasjon som tar utgangspunkt i et annet land eller region enn ditt eget.

Annonse
0/5 0 tilbakemeldinger
Del: