Bevisstgjøring av egne valg gir bedre kontroll over sykdommen

Bevisstgjøring av egne valg gir bedre kontroll over sykdommen

Maria Jørgensen
Maria er født i 1994. Hun fikk diabetes type 1 i 2012, og bruker til daglig insulinpumpe. Maria er opprinnelig fra Sørum, men bor i Namsos og jobber som autorisert dyrepleier.
Publisert første gang: 29.11.18
Denne artikkelen er mer enn 2 år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon

Jeg tror en konsekvens, eller rettere sagt et privilegium, av å vokse opp, er at man blir mer bevisst valgene man tar. Det gir bedre kontroll over sykdommen.

Annonse

Jeg synes det er interessant å se det økte fokuset på å gjøre riktige valg, både for en selv og miljøet. Man ser nærmest en revolusjon i dagens samfunn blant unge som ønsker å ta bedre valg. For eksempel i forbindelse med maten man spiser og prinsipper man står for, for deretter å handle i den retningen.

 Velge med stolthet

Jeg har selv kjent på et behov i det siste å bli mer bevisst mine egne handlinger. Jeg har nesten alltid tatt diabetesen min lite seriøst, og til en viss grad helsen min generelt. Jeg blir så og si aldri syk, og behandler kroppen min deretter – lite hensynsfullt.

I det siste har jeg derimot begynt å tenke mer over hvordan mine valg kan påvirke framtiden. Jeg har følt et behov for å ta valg jeg kan være stolt av. Og valg som å bry seg om blodsukkeret mitt faller definitivt under denne kategorien.

LES OGSÅ: Ta kontroll over sykdommen

Unngå likegyldighet

Ved å bevisstgjøre ens egne handlinger, og tenke over hvorfor man tar de valgene man tar, blir en mye mer moden og skånsom. Hver dag må man velge om man skal ta hensyn til sykdommen sin eller ikke, og jeg vil begynne å ta de rette valgene i stedet for å være likegyldig.

Annonse

Likegyldighet er, etter min mening, ofte på lik linje som å utføre gale valg.

LES OGSÅ: Å ta hånd om diabetesen – helt alene

Man må lære det selv

Dette med å ta gode valg er sikkert noe som er selvsagt for veldig mange, men det har ikke vært det for meg. En ting er at andre forteller deg hva du bør gjøre, men det hjelper ikke før du innser hva som er nødvendig for deg selv. Bevisstgjøring av mine valg har hjulpet meg et godt stykke på veien å få kontroll over egen sykdom.

LES OGSÅ: Ta riktige valg

 

Innholdet på dette nettstedet er skrevet av og for et nordisk publikum, og kan inneholde kilder, detaljer eller informasjon som tar utgangspunkt i et annet land eller region enn ditt eget.

Annonse
0/5 0 tilbakemeldinger
Del: