1-0 til meg #Denfølelsen

Maria Jørgensen
Maria er født i 1994. Hun fikk diabetes type 1 i 2012, og bruker til daglig insulinpumpe. Maria er opprinnelig fra Sørum, men bor i Namsos og jobber som autorisert dyrepleier.
Publisert første gang: 06.09.18 | Sist redigert: 11.09.18
Denne artikkelen er mer enn 2 år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon

Hver dag er en kamp mot sykdommen. Ofte vinner diabetes, men noen ganger klarer jeg å høste poeng, og #denfølelsen synes jeg er verdens beste.

Annonse

#Denfølelsen oppsto sist da jeg gikk en fjelltur her om dagen. Det var en av de få gangene jeg gikk alene. Jeg er alltid litt mer på vakt under slike turer. Ingen kan hjelpe meg hvis det skjer noe, og på disse turene er jeg spesielt redd for alvorlig føling.

LES OGSÅ: Ubevisst angst for føling

Ville ikke snu

Jeg er som regel alltid godt forberedt før turer, og det var intet unntak denne gangen. Det eneste var at jeg glemte å skru ned basalen på pumpen min før jeg begynte å gå.

Siden det ikke var en veldig lang fjelltur, hadde jeg ikke pakket med spesielt mye følingsmat heller. Jeg fikk litt panikk da jeg oppdaget at jeg hadde lavt blodsukker og var litt over halvveis til toppen.

Er det noe jeg misliker sterkt, så er det å snu før jeg kommer til toppen. Selv om jeg hadde fjellvettregelen «Det er ingen skam i å snu» i bakhodet, så hadde jeg ikke lyst til å gi meg.

Annonse

LES OGSÅ: Slik blir du trygg på fjelltur

Redningen

Jeg spiste litt lakris og skrudde ned basalen med en gang. Jeg kjenner heldigvis kroppen min godt, og den lille porsjonen med lakris berget meg faktisk gjennom resten av turen.

Beste følelsen i verden

Jeg kjente på godfølelsen da jeg gikk ned fra fjellet. Jeg følte meg i toppform og var så lykkelig over å ha klart å beseire diabetesen.  Jeg fikset et problem, og det ga en fantastisk mestringsfølelse.

Diabetes fører for det meste til skuffelser i livet mitt, men der og da følte jeg meg utrolig stolt over å ha «vunnet». Jeg ledet 1-0! Det må være en av de beste følelsene i verden.

#Den følelsen

Foto: Maria Schmidt

Har du hatt noen opplevelser hvor du føler du vant over diabetesen?

LES OGSÅ: Diabetes ER en stor del av livet mitt

Innholdet på dette nettstedet er skrevet av og for et nordisk publikum, og kan inneholde kilder, detaljer eller informasjon som tar utgangspunkt i et annet land eller region enn ditt eget.

Annonse
1/5 1 tilbakemelding
Del: