Tips til underholdning i ferien

Tips til underholdning i ferien

Kristi Herje Haga
Kristi har hatt diabetes type 1 siden 2006. Hun er mamma til to gutter – Oliver (født i 2004) og Martinus (født i 2009). Kristi er opptatt av hvordan trening og kosthold positivt påvirker hennes mestring av diabetes.
Publisert første gang: 27.06.18
Denne artikkelen er mer enn 2 år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon

Jeg har lyst til å komme med noen tips som passer spesielt til oss som har diabetes, men også for alle som er opptatt av helse, kosthold og mestring.

Annonse

I sommerferien har vi ofte mer tid til å slappe av, lese bøker, se filmer og høre på radio. Det er deilig å ha tid til det man han har lyst til, og ikke bare det man må!

Jeg har plukket fram noen av mine favorittbøker og en podkast jeg har blitt stor fan av.

Bedre med bønner – en matvare med helsefremmende og magiske egenskaper

Kan bønner ha en positiv innvirkning på helsen din? Forfatterne av denne boken, Lars-Erik Litsfeldt og Patrik Olsson (har type 1 diabetes), hadde aldri tenkt den tanken før. Men da de ble utfordret til å prøve, oppdaget de raskt et positivt mønster.

Kiloene forsvant og blodsukkeret ble stabilt. Bønner er altså ikke bare en god proteinkilde, men også en matvare med helsefremmende egenskaper. Selv ble jeg frelst på bønner og linser etter å ha lest denne boken. Og for min del så stemmer det at blodsukkeret blir mer stabilt ved å spise belgfrukter til hvert måltid!

LES OGSÅ: Forandrer bønner livet?

Annonse

Diapodden

Når man snakker om diabetes så er det lett at det handler om insulin og blodsukker og de fysiske, kroppslige tingene ved ulike diabetestyper. På diapodden legger de fokuset på det vi tenker og føler rundt livet med diabetes, og hvordan psykologien kan brukes som ressurs.

Programleder er Tea Kristiansen. Sammen med psykolog Jon Haug har hun nye gjester i hver episode. Du finner alle episodene ved å laste ned podkast-appen i Appstore, eller du kan høre dem på www.diabetes.no. Det er Diabetesforbundet som står bak diapodden.

LES OGSÅ: Humor gjør det lettere å leve med diabetes

Hummus og granateple

Vidar Bergum har skrevet den inspirerende og spennende kokeboken » Hummus og granateple» med moderne og tradisjonell mat fra Tyrkia og Midtøsten. Selv ble jeg frelst på tyrkisk mat i fjor da jeg besøkte landet for første gang. Denne boken har mange gode og enkle oppskrifter som smaker fantastisk.

Mye av maten er svært gunstig for oss med diabetes, og oppskriftene er enkle å justere etter ganen. Det viktigste er at du ikke bytter ut krydderne. Det er de som gjør oppskriftene så unike!

LES OGSÅ: Matnerd på tur til Tyrkia

Lev godt med sykdom

Selvhjelpsboken ”Lev godt med sykdom” – bygger på klinisk helsepsykologi og kognitiv terapi. Den er skrevet av psykologspesialister og bygger på menneskers erfaringer psykologene har erfart etter samtaler med pasienter og pårørende.

Boken er spesielt rettet mot kronisk syke, pårørende og helsepersonell. Boken er forfattet av psykologspesialistene Elin Fjerstad og Torkil Berge. De har skrevet en rekke fagbøker og selvhjelpsbøker og bistår pasienter i å håndtere kroppslige og mentale belastninger som sykdom kan gi.

LES OGSÅ: Å takle livet med diabetes

Hva er dine beste underholdningstips for ferien?

Innholdet på dette nettstedet er skrevet av og for et nordisk publikum, og kan inneholde kilder, detaljer eller informasjon som tar utgangspunkt i et annet land eller region enn ditt eget.

Annonse
1/5 1 tilbakemelding
Del: