ovnsbakte grønnsaker

Ovnsbakte grønnsaker med fetaost og valnøtter

Hanna Fjeldheim Dale
Hanna Fjeldheim Dale blogger om mat på www.happyfoodstories.com, og jobber som klinisk ernæringsfysiolog. Hanna ønsker å inspirere med sunn, fargerik og enkel mat, som gjør både kroppen, magen og sinnet fornøyd.
Karbohydrater per porsjon: 30 gram
Hvorav fiber: 7 gram

Ønsker du en sunn og enkel middag i dag? Du kommer langt med grønnsaker, så hvorfor ikke prøve vegetarisk.

Helsemyndighetene anbefaler at vi begrenser inntaket av kjøtt til 500 gram i uka, så hvorfor ikke innføre en vegetardag. Vi kan jo ikke spise biff hver dag. Dessuten bør du ikke undervurdere grønnsaker – det kan faktisk bli til et spennende måltid.

Dette er en superenkel, smakfull og næringsrik rett. Server det som et enkelt måltid i seg selv, eller som tilbehør til annen mat.

PRØV OGSÅ: Deilig vegetarmiddag – Rettich med grønnsaker, ost og fløte

Ingredienser

4 personer

6 stk gulrot
2 stk paprika
4 stk store poteter
6 stk jordskokk
1 ss olivenolje
1 ss provencekrydder
salt og pepper

250 g fetaost i blokk
en god neve valnøtter (ca 30 gram)

PRØV OGSÅ: Lun quinoasalat med aubergine og halloumi

TIPS
Bytt gjerne ut grønnsakene med andre grønnsaker. Her passer det godt med både squash, aubergine, brokkoli og blomkål, for å nevne noe!

Fremgangsmåte

1. Del alle grønnsakene i mellomstore bite og ha grønnsakene på en bakeplate eller rett i en stor, ildfast form.

2. Ha olivenolje og krydder over grønnsakene, og bak i ovnen på 220 grader i ca 20 minutter, til grønnsakene er myke inni og gyllende utenpå.

3. Brekk biter av fetaost over formen og topp med valnøtter. Bak i ovnen på 220 grader i 10-15 minutter, til osten er gyllen og nøttene ristet.

4. Server som den er, eller som tilbehør til annen mat.

PRØV OGSÅ:  Vegetarisk tex-mex-gryte

Kilde: Helsenorge.no.

Del: