Grønn salat med fullkornsris, asparges & ristede valnøtter

Grønn salat med fullkornsris, asparges & ristede valnøtter

Hanna Fjeldheim Dale
Hanna Fjeldheim Dale blogger om mat på www.happyfoodstories.com, og jobber som klinisk ernæringsfysiolog. Hanna ønsker å inspirere med sunn, fargerik og enkel mat, som gjør både kroppen, magen og sinnet fornøyd.
Publisert første gang: 29.11.17
Denne artikkelen er mer enn 2 år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon
Karbohydrater: ca 48 gram per porsjon

Om du har lyst på en nydelig og rik smaksopplevelse er denne oppskriften for deg. En salat som passer perfekt som en enkel lunsj!

Annonse

Kombinasjonen av ristede valnøtter, fullkornsris, blåmuggost og deilig sennepsdressing gjør salaten rik på protein.

Fullkornsris er et godt alternativ til hvit ris, som mange ønsker å være litt forsiktige med når de har diabetes. Fullkornsrisen har et noe høyere proteininnhold og er rik på fiber, hvilket gjør det til et bedre valg med tanke på en mer stabil blodsukkerbelastning. Ønsker du derimot enda mindre karbohydrater i salaten, kan risen droppes.

LES OGSÅ: Smart, rask og næringsrik fiskeburger

Ingredienser til salaten

Foto: Hanna Dale

Foto: Hanna Dale

Denne oppskriften gir omlag én porsjon.

  • en neve ruccola
  • 6 blader hjertesalat
  • 0,5 dl ukokt fullkornsris
  • en stilk stangselleri (gjerne med topp-blader)
  • 5 asparges
  • 1/2 pære
  • en god bit blåmuggost
  • ca 5 valnøtter

Dressing

  • 1 ss dijon-sennep
  • 1 ss eplesidereddik
  • 1 ts olivenolje
  • pepper

LES OGSÅ: Oppskrift på Croque Madame

Annonse

Fremgangsmåte

  1. Kok ris i dobbel mengde vann. Del asparges i biter på cirka fire centimeter hver, og la de få et raskt oppkok. Finhakk hjertesalat og selleri, og del pæren i biter.
  2. Vend sammen alle ingrediensene til dressingen for seg.
  3. Rist valnøtter i en tørr, varm panne, til det begynner å lukte deilig og de får en fin, gyllen farge. Følg nøye med når du rister nøttene, slik at de ikke blir brent!
  4. Vend sammen alle ingrediensene til salaten sammen med dressingen. Topp med biter av blåmuggost og ristede valnøtter. Bon appetit!

LES OGSÅ: Lun quinoasalat med aubergine og halloumi

Innholdet på dette nettstedet er skrevet av og for et nordisk publikum, og kan inneholde kilder, detaljer eller informasjon som tar utgangspunkt i et annet land eller region enn ditt eget.

Annonse
0/5 0 tilbakemeldinger
Del: