«Skyld» på diabetesen!

«Skyld» på diabetesen!

Maria Jørgensen
Maria er født i 1994. Hun fikk diabetes type 1 i 2012, og bruker til daglig insulinpumpe. Maria er opprinnelig fra Sørum, men bor i Namsos og jobber som autorisert dyrepleier.
Publisert første gang: 12.10.17 | Sist redigert: 17.10.17
Denne artikkelen er mer enn 2 år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon

Humor er viktig når man lever med en sykdom som diabetes. Derfor vil jeg nå dele noen «fordeler» om det å ha diabetes. PS! Dette er ironisk ment!

Annonse

Jeg utnytter situasjonen når jeg har føling ved å spørre mannen min: «Kan du hente litt juice til meg, kjære? Og litt sjokolade. Jeg tar også gjerne et pledd. Og så kan du skru på favorittfilmen min på tv? Jeg har føling, skjønner du…»

Noen fordeler må da vi som har diabetes ha. Jeg er en person som alltid liker å se ting fra to sider, og sykdommen min er intet unntak.

Jeg har definitivt sett den negative siden i løpet av mine fem år som diagnostisert, men jeg må innrømme at det er hyggeligere å se sykdommen fra den andre siden og se hva slags positive ting den faktisk bringer i livet mitt. For eksempel så har det å ha diabetes stadig fungert som en unnskyldning i flere ulike situasjoner.

Kjenner du deg igjen i disse tre eksemplene på hvor diabetes kan fungere som en unnskyldning?

Les også: Vanskelig å beregne riktig insulindose

Annonse

Unnskyldning nr. 1 (NB: Disse unnskyldningene er ment som humor!)

En unnskyldning jeg har brukt masse, er at jeg kan spise hva jeg vil når jeg har føling. Lavt blodsukker er min unnskyldning for å pøse på med godteri, og noen ganger må jeg innrømme at jeg faktisk har vært fristet til å overdosere insulin med vilje for å kunne spise hva jeg vil.

Å ja da… Så langt kan man strekke seg for en melkesjokoladebit.

Enten om det er fra skole, jobb eller andre forpliktelser, så er det å bruke diabetesen, en genial måte å slippe unna på.

Unnskyldning nr. 2

En annen unnskyldning som jeg personlig ikke har brukt så ofte, men som jeg vet er fullt mulig med denne sykdommen, er det å få fri. Enten om det er fra skole, jobb eller andre forpliktelser, så er det å bruke diabetesen, en genial måte å slippe unna på.

Man kan skylde på en kontrolltime på sykehuset, føling dagen før eller svingete blodsukker i det siste. Ingen kan argumentere mot deg da…

Les også: Veien til et sunnere liv

Unnskyldning nr. 3

En tredje måte man kan bruke sykdommen til noe positivt, er å få viljen sin. Jeg utnytter situasjonen når jeg har føling ved å spørre mannen min: «Kan du hente litt juice til meg, kjære? Og litt sjokolade. Jeg tar også gjerne et pledd. Og så kan du skru på favorittfilmen min på tv? Jeg har føling skjønner du..»

Jeg har lært at når man har en kronisk sykdom er det lett å få sympati, og derav lettere å få viljen sin.

Les også: Lev bedre med diabetes om høsten

Ha humor

Kall meg frekk eller smart, jeg er begge deler. Hensikten med dette innlegget er på ingen måte å fortelle deg at sykdommen vi har er en positiv og bra del av livet, men jeg prøver å gi deg et nytt perspektiv.

Vi har sykdommen og vi bestemmer hvordan vi vil leve med den. Vi kan velge å klage eller se ting fra en mer positiv og humoristisk side. Jeg synes det er best å gjøre sistnevnte.

Les også: Fem ting du er flink til når du har diabetes

Innholdet på dette nettstedet er skrevet av og for et nordisk publikum, og kan inneholde kilder, detaljer eller informasjon som tar utgangspunkt i et annet land eller region enn ditt eget.

Annonse
Registrer for nyhetsbrev
1/5 1 tilbakemelding
Del: