Lev bedre med diabetes om høsten

Lev bedre med diabetes om høsten

Kristian Aune-Jensen
Er Markedssjef i Roche Diabetes Care, og har jobbet med diabetes siden 1998.
Publisert første gang: 04.09.13 | Sist redigert: 25.10.21
Denne artikkelen er mer enn 2 år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon

Selv om sommeren har vært usedvanlig god mange steder i landet beveger vi oss nå inn i en mørkere og kaldere årstid. Mange kan føle seg litt nedstemt og sliten i denne perioden og det er fort å pådra seg sykdom. Hvis hodet og kropp ikke spiller på lag kan det også påvirke din diabetes.

Det er derimot ingen grunn til å la høsten påvirke hvordan du lever med diabetes. Her deler vi noen enkle tips til hva du kan gjøre i høst for å beholde de gode vanene:

Annonse

Vær i aktivitet

Høsten byr på et fantastisk spekter av farger og inntrykk og luften er friskere. Ta med en venn, en parter eller ektefelle ut på skogtur. Det er godt for sjelen og det er godt for helsa.

LES OGSÅ: Hvordan motivere deg til jobbhøsten hjemme

Kle deg riktig:

Om høsten er det ofte kaldere enn man tror. Kle på deg litt ekstra for å unngå å bli syk. Mange av dere som har diabetes sliter med sirkulasjon i føttene. Hvis man fryser på bena, fryser man ofte også i resten av kroppen. Derfor er det lurt å allerede nå finne frem de gode og varme sokkende.

Når det blir kaldere er det også viktig at du passer på å holde blodsukkerapparat og strimler så tett inn til kroppen som mulig, slik at du ikke får problemer med å teste på grunn av temperaturen.

LES OGSÅ: Derfor elsker jeg vinteren!

Annonse

Stress ned:

Høsten kan for mange være litt grå og dyster. Finn aktiviteter som gjør at du slapper av. Hva med et fotbad og en varm kopp te? Gjerne akkompagnert av musikk du synes er behagelig eller en god bok.

LES OGSÅ: Hvordan blir høsten?

Spis sunt og variert:

Høsten byr på mange spennende muligheter også i matveien. Bruk høstens ingredienser som for eksempel viltkjøtt og høstens grønnsaker til å berike kostholdsplanen.

Der ingen grunn til at mørkere tider og kaldere temperaturer skal hindre deg i å leve et godt liv med diabetes. Oppfordringen er egentlig enkel, bruk høsten og nyt den!

Hva gjør du for å gjøre deg klar for høsten?

LES OGSÅ: Dette vil jeg ha i kjøleskapet denne høsten

Innholdet på dette nettstedet er skrevet av og for et nordisk publikum, og kan inneholde kilder, detaljer eller informasjon som tar utgangspunkt i et annet land eller region enn ditt eget.

Annonse
Registrer for nyhetsbrev
0/5 0 tilbakemeldinger
Del: