5 ting du er flink til når du har diabetes

Maria Jørgensen
Maria er født i 1994. Hun fikk diabetes type 1 i 2012, og bruker til daglig insulinpumpe. Maria er opprinnelig fra Sørum, men bor i Namsos og jobber som autorisert dyrepleier.
Publisert første gang: 11.01.17 | Sist redigert: 27.02.20
Denne artikkelen er mer enn 2 år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon

Det er lett å bli tynget ned av alle de negative konsekvensene diabetes bringer med seg. Likevel mener jeg at sykdommen kan hjelpe meg til å bli flink på enkelte ting.

Annonse

Når man har diabetes har man ikke bare diagnosen til felles, men man er like på flere områder, i andre aspekter av livet også.

Det kan enten være fordi vi har opparbeidet oss disse egenskapene etter at vi fikk diagnosen, eller bare forsterket dem som et resultat av sykdommen. Derfor har jeg prøvd å summere litt opp, fordi positivitet er viktig. Hva har diabetes gjort meg bedre på?

LES OGSÅ: Diabetesen gir meg større mestringsfølelse

Kjenner du deg igjen i noen av punktene nedenfor?

  1. Du er flink til å lære

Gjennom hele livet med diabetes må man tilpasse insulindoser til det man spiser, og du lærer konstant nye ting om sykdommen din og hvordan blodsukkeret virker.

Annonse

Du sitter på kunnskap få andre har, og klarer å styre og beherske en stor del av funksjonen til et organ. Det er ikke bare-bare.

  1. Du klarer en ekstra utfordring

Du gjør det meste som de rundt deg gjør, og er ikke dårligere enn andre. Du er kanskje flinkere enn andre i flere ting. Og dette gjøres med diabetes i tillegg. Du bør være stolt.

  1. Du er tålmodig

Blodsukkerregulering lærer man ikke på èn dag, men det kan ta flere år.

  1. Du er forståelsesfull

Du vet bedre hvordan andre med en kronisk sykdom har det enn du ville gjort foruten diabetes. Du føler empati med mange som lider, fordi du vet hvor vondt diagnoser kan være.

  1. Du har pågangsmot

Du kjemper for det du vil oppnå, i både gode og onde dager. Du lar ikke høyt blodsukker beseire livskvaliteten din, og du lar ikke frykten for føling hindre deg i å spise hva du vil.

LES OGSÅ: Overvekt: Gode forbilder kommer i alle størrelser

Stolt

Jeg synes vi med diabetes har mye å være stolt over. Kanskje hadde vi disse egenskapene før vi fikk diagnosen, men jeg mener at sykdommen har hjulpet oss til å bli enda flinkere på disse områdene.

I hvert fall er dette tilfellet hos meg, og jeg er stolt over karaktertrekkene jeg har fått både ved hjelp av og på tross av sykdommen.

LES OGSÅ: Jeg må kaste mine negative tanker som sur mat

Innholdet på dette nettstedet er skrevet av og for et nordisk publikum, og kan inneholde kilder, detaljer eller informasjon som tar utgangspunkt i et annet land eller region enn ditt eget.

Annonse
0/5 0 tilbakemeldinger
Del: