– Jeg føler meg ikke syk

– Jeg føler meg ikke syk

Maria Jørgensen
Maria er født i 1994. Hun fikk diabetes type 1 i 2012, og bruker til daglig insulinpumpe. Maria er opprinnelig fra Sørum, men bor i Namsos og jobber som autorisert dyrepleier.
Publisert første gang: 04.10.17 | Sist redigert: 19.10.17
Denne artikkelen er mer enn 2 år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon

– I stedet for å se på diabetes som kun noe negativt, så fokuserer jeg heller på hvilke positive effekter den har hatt i livet mitt.

Annonse

Jeg er en optimist og liker å se det positive i ting. I stedet for å se på diabetes som kun noe negativt, så fokuserer jeg heller på hvilke positive effekter den har hatt i livet mitt. Dette hjelper meg til å leve et lykkeligere liv. Det var hvertfall det jeg trodde, inntil nylig.

Vi reagerer forskjellig

Jeg leser historier på nett og hører om mennesker med diabetes som sliter etter en føling eller en periode med høyt blodsukker. Noen blir helt ødelagt fysisk og mentalt og må ta seg fri dagen etter, kanskje flere dager, for å komme seg.

Sykdommen er helt individuell og alle reagerer forskjellig på blodsukkerendringer. Jeg har alltid sett på meg selv som heldig som ikke blir påvirket dagen etter en hypoglykemi. Nå er jeg derimot ikke så sikker lenger.

Les også: Min reise til bedre blodsukkerkontroll

Likegyldig

Det å være likegyldig tror jeg er noe av det farligste man kan være.

Jeg har nemlig ganske nylig funnet ut at dette er motsatt av heldig. Det er forferdelig dumt at jeg ikke blir påvirket mer av mitt svingete blodsukker, fordi den lille til fraværende innvirkningen som sykdommen min har på livet mitt gjør at jeg glemmer den og ikke bryr meg om den. Og dette er både uheldig og farlig.

Annonse

Å glemme gjør at man tar mindre hensyn, og jeg har altså blitt likegyldig fordi jeg har følt meg frisk. Og det å være likegyldig tror jeg er noe av det farligste man kan være, ikke bare for mennesker med diabetes, men for folk med en kronisk sykdom generelt.

Les også: Å leve med diabetes – en kontrast til solskinnshistoriene

Ikke positivt allikevel

Å føle seg frisk når man er syk er altså ikke den positive tingen jeg trodde det var.

Misforstå meg rett; klarer man å finne balansen mellom å ta hensyn til sykdommen sin og leve et tilnærmet normalt liv er dette flott, men det er ikke slik jeg har levd i mine fem år med diabetes. Forhåpentligvis vil dette endre seg nå.

Les også: Veien til et sunnere liv

 

 

Innholdet på dette nettstedet er skrevet av og for et nordisk publikum, og kan inneholde kilder, detaljer eller informasjon som tar utgangspunkt i et annet land eller region enn ditt eget.

Annonse
0/5 0 tilbakemeldinger
Del: