Spicy tomat- og sellerirotsuppe – den perfekte kveldsmat
Karbohydrat per porsjon (basert på tre porsjoner): ca. 20 gram (Hvorav fiber: 10 gram)
En god suppe til kvelds er aldri feil, enten du går for klassikere som fransk løksuppe, eller noe nytt og spennende som gresskarsuppe. Ferske råvarer er uansett viktig for å få den gode smaken, men heldigvis er suppe så enkelt å lage at hvem som helst kan klare det.
Denne suppa er fyldig og sterk, og egner seg godt til middag på kalde kvelder både sommer- og vinterstid.
Ingredienser
2-3 porsjoner
- 1 stor gul løk
- 2 fedd hvitløk
- 1/2 rød chilli, eventuelt 1 stk liten tørket chilli
- 1 tomat
- 2 ts provencekrydder
- 1 ts eplesidereddik
- olje til steking
- 3-4 dl grønnsaksbuljong
- 1 stor gulrot
- 1/2 sellerirot
- 5 dl hakkede tomater
- 1 boks røde linser (evt 1 dl tørre)
LES OGSÅ: Oppskrift på indisk gryte
Til servering:
- Finhakket spinat eller krydderurter
- Cottage cheese (evt chréme fraiche eller rømme)
- Cherrytomater
- Olivenolje
- Pepper
Fremgangsmåte
Stek finhakket hvitløk, løk, chilli og tomat i krydder og olje. Tilsett eddik for smak. Finhakk gulrot og sellerirot, og ha det i gryta sammen med grønnsaksbuljong, hakkede tomater og linser. La koke til grønnsakene er møre, 10-15 minutter. Kjør suppa jevn med en stavmikser og varm til kokepunktet. Server med ønsket tilbehør.
LES OGSÅ: Gul curry med søtpotet og bønner
Innholdet på dette nettstedet er skrevet av og for et nordisk publikum, og kan inneholde kilder, detaljer eller informasjon som tar utgangspunkt i et annet land eller region enn ditt eget.