Hvordan få til trening i sommerferien?

Hvordan få til trening i sommerferien?

Kristi Herje Haga
Kristi har hatt diabetes type 1 siden 2006. Hun er mamma til to gutter – Oliver (født i 2004) og Martinus (født i 2009). Kristi er opptatt av hvordan trening og kosthold positivt påvirker hennes mestring av diabetes.
Publisert første gang: 03.08.17 | Sist redigert: 31.05.21
Denne artikkelen er mer enn 2 år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon

Ferie er tiden for å leve utenom de vanlige rutinene vi har i hverdagen. Vi med diabetes kan også tillate oss dette, men jeg prøver å holde på noen av rutinene fra hverdagen, selv om det er ferie. Her er fire tips til hvordan få til trening i sommerferien.

For de fleste er sommer ensbetydende med ferie og fri. Herlig og velfortjent! Jeg opplever stadig oftere at jo mer jeg firer på daglige rutiner, jo mer utfordrende er det å styre blodsukkeret. Diabetes er en sykdom som endrer seg ettersom årene går, og det må man ta hensyn til. For meg er det viktig å holde litt på de gode vanene jeg har i forhold til kosthold og trening, selv om det er ferie.

Annonse

Noen dager helt ”fri” tillater jeg meg, men det kan ofte føre til noen tunge dager med ustabilt blodsukker. Derfor har jeg prøvd å få til trening, selv om jeg har vært på ferie både i inn og utland.

Her er 4 enkle tips fra meg for å få lagt inn en liten treningsøkt i ferien.

1. Ta med deg gode joggesko

Har du med joggesko, kan du trene i sommerferien, uansett hvor du er. Om du er i by, på fjellet, landet eller på cruisskip for den del, så kan du ta deg en liten løpetur om du har med joggesko. Jeg har alltid med meg et par i bagasjen og får alltid bruk for dem. En joggetur i storbyen kan være en flott måte å få med seg litt sightseeing på. Vinn vinn, turist og mosjonist på samme tid!

Et hoppetau kan også være greit å ta med seg dersom du liker å hoppe, eller om du vil få litt kondisjonstrening uten å forlate hotellrommet.

et hoppetau gir deg enkel trening i sommerferien
Et hoppetau er også en effektiv måte å få opp pulsen på. Illustrasjonsfoto: Getty images.

2. Treningsstrikk med på reisen

En enkel treningsstrikk tar verken opp vekt eller plass i bagasjen din. Og med en treningsstrikk kan du utføre utrolig mange ulike styrkeøvelser. Det er bare fantasien som setter grenser! Er du usikker på hvilke øvelser du kan utføre med en strikk, er det bare å utføre et enkelt søk på Google, YouTube eller Instagram. Da får du opp utallige enkeltøvelser og programmer.

Annonse

Jeg har strikkene i tre forskjellige størrelser i forhold til hvilke øvelser jeg gjør, men det holder lenge med én strikk. Disse kan kjøpes i sportsbutikker og på nett.

LES OGSÅ: Enkle tips til hjemmetrening

3. Last ned en treningsapp eller nytt treningsprogram

Det finnes utallige treningsapper som er gratis og inneholder morsomme og enkle treningsprogrammer du kan tilpasse din fysiske form. Du kan få dem ferdig eller sette de sammen selv, ut ifra hvilke øvelser du liker eller muskelgrupper du vil trene. Du kan for eksempel sette sammen åtte øvelser som du kjører tre eller fire ganger. Det kan du bestemme selv ut i fra hvor mye tid du har og dagsform.

LES OGSÅ: Har du mistet treningsmotivasjonen? Her er Emilies tips for å komme igang igjen 

utendørs trening i sommerferien med et treningsstrikk
Et treningsstrikk gjør det mulig å trene hvor som helst, og det tar lite plass i kofferten. Illustrasjonsfoto: Getty images.

4. Litt trening i sommerferien er bedre enn ingenting

Selv om du har bestemt deg for å trene i ferien, trenger du ikke legge listen høyt. Litt er bedre enn ingenting og det vil uansett påvirke blodsukkeret positivt. Dette kommer særlig godt med i sommervarmen, siden heten også kan påvirke blodsukkeret.

Jeg var en uke i Tyrkia med ekstremvarme, og for at jeg skulle få til en løpeøkt var jeg avhengig av å trene før det ble for varmt. Løsningen ble å sette på vekkerklokken på kvart på åtte, måle blodsukkeret (var det for lavt spiste jeg litt av en proteinbar), hoppe i treningstøyet og spenne på meg joggeskoa.

Selv klokken åtte var det over 30 grader og jeg løp stort sett kun 20 minutter før energien tok slutt på grunn av varmen. Likevel var jeg godt fornøyd med å starte dagen med en liten løpetur, og er overbevist om at det hjalp meg med å regulere blodsukkeret i varmen.

LES OGSÅ: Hvordan intensiv trening påvirker blodsukkeret

Hva er dine beste tips til å få til trening i ferien?

Innholdet på dette nettstedet er skrevet av og for et nordisk publikum, og kan inneholde kilder, detaljer eller informasjon som tar utgangspunkt i et annet land eller region enn ditt eget.

Annonse
4/5 1 tilbakemelding
Del: