Evnen til å se det positive

Evnen til å se det positive

Linda Terwindt
Født i 1983 og har to barn. Linda har hatt diabetes type 1 siden 1991. Hun har to utdannelser innen helsevesenet; hjelpepleier og apotektekniker. Linda synes det er viktig å bidra til å spre riktig informasjon om diabetes
Publisert første gang: 08.12.16 | Sist redigert: 20.06.18
Denne artikkelen er mer enn 2 år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon

Jeg står og titter ut av vinduet tidlig en søndags morgen. Filosoferer og forbanner. Hva er det egentlig diabetesen min har dratt med seg av gode ting? Er det utelukkende negativt?

Annonse

Jeg står der og prøver virkelig å grave opp evnen til å se det positive med å ha diabetes. Det er viktig, både for å akseptere situasjonen, men også for å leve med diagnosen.

Dette er hva jeg kom fram til:

Jeg har blitt kjent med masse snille folk med samme diagnose

Noen av de treffer jeg med ujevne mellomrom. Andre gjennom diabetes-bloggen her, og enda flere via forum på internett. Jeg satt også en kortere periode som styremedlem og leder i Ungdiabetes regionalt og fikk delta på mye moro i den sammenheng.

LES OGSÅ: Humor gjør det lettere å leve med diabetes

Kunnskap er en stor ressurs i min jobb som apotektekniker

Jeg har kunnskap om diabetes – mest om type 1, men også om type 2, som dessverre er en av de raskest voksende sykdommene i verden. Selv føles det som at jeg kan veilede på en annen måte. For eksempel kan jeg sette meg inn i andre sine situasjoner på bakgrunn av egne opplevelser.

Annonse

Kontinuerlig blodsukkermåler og en utrolig fancy insulinpumpe

Tenk at jeg har deler av bukspyttkjertelen min på utsiden da. Er ikke det litt kult liksom? Jeg er over middels glad i gadgeter og duppeditter, så på tross av alt annet er dette gode hjelpemidler som gjør hverdagen tusen ganger enklere.

LES OGSÅ: Kunstig intelligens – er dette fremtidens hjelpemidler?

God oppfølging i svangerskapet

Bedre oppfølging enn hva jeg fikk i svangerskapene mine skal man lete lenge etter. Jeg følte på et visst tidspunkt at jeg hadde klippekort og rød løper på poliklinikken for gravide. Faste møter med jordmor, diabeteslege og fødselslege, pluss masse koselige bilder etter mange ultralydundersøkelser. Det var både slitsomt og trygt på samme tid. 

Å alltid ha en god grunn til å kjøpe en større veske

Med veskedilla er jo dette et absolutt pluss. Og jeg må jo alltid ha med meg følgende: blodsukkerapparat, strimler, stikkepenn og ekstra lansetter. Glem ikke ekstra batterier til insulinpumpa, lader til den kontinuerlige blodsukkermåleren, druesukker og alt det andre som er vanlig å ha i en veske.

Så altså… Om jeg tenker godt nok etter er det ikke bare negativt med diabetes, i hvert fall ikke hvis du har evnen til å se det positive.

Hva er det mest positive du kan komme på med å ha diabetes?

LES OGSÅ: Nei, diabetes type 1 og type 2 er ikke samme sykdom

Innholdet på dette nettstedet er skrevet av og for et nordisk publikum, og kan inneholde kilder, detaljer eller informasjon som tar utgangspunkt i et annet land eller region enn ditt eget.

Annonse
0/5 0 tilbakemeldinger
Del: