Stekt laks – en sunn hverdagsmiddag

Stekt laks – en sunn hverdagsmiddag

Hanna Fjeldheim Dale
Hanna Fjeldheim Dale blogger om mat på www.happyfoodstories.com, og jobber som klinisk ernæringsfysiolog. Hanna ønsker å inspirere med sunn, fargerik og enkel mat, som gjør både kroppen, magen og sinnet fornøyd.
Publisert første gang: 27.04.16 00:00
Karbohydrater: ca 17 gram per porsjon (inkl fiber)

Det anbefales at vi spiser fisk minst to ganger i uka, så hvorfor ikke sette denne deilige laksemiddagen på menyen? 

Accu-Chek Guide

Denne smakfulle, næringsrike og raske retten er nydelig middag på 1-2-3! Du kan selvfølgelig bruke annen fisk enn laks, hvis du lyster det, eller servere den lune salatblandingen til litt kjøtt eller kylling i stedet for. Men husk, fisk er kjempesunt, og absolutt noe du bør få i deg et par ganger i uka – så hvorfor ikke i dag?

Dette er rask og fargerik hverdagsmat som du slenger sammen i en fei!

LES OGSÅ: Ovnsbakt sei med pesto og grønt følge

Ingredienser

2 porsjoner 

stekt laks med lun salat er perfekt middagsmat

Foto: Hanna Dale

2 stykker laks (ca 2 x 125 g)
salt + pepper
smør til steking
1/2 brokkoli
1 fedd hvitløk
1 rødløk
4 tomater
4 sjampinjong
to gode never ruccolasalat

LES OGSÅ: Woksalat med laks og peanøttsaus

 

Fremgangsmåte

1. Del opp rødløk, tomater og sjampinjong, og finhakk hvitløken. Stek hvitløk, rødløk, sjampinjong og tomat i litt olje, og smak til med salt og pepper. Bruk eventuelt mer spennende krydder hvis du ønsker.

2. Fortsett med å steke laksen i en panne med smør. Krydre etter ønske. Del samtidig brokkoli i små buketter og damp den lett i kokende vann.

3. Fordel ruccola og brokkolibuketter på to tallerkener, og topp med stekte grønnsaker og laks.

LES OGSÅ: Sesamlaks med lun grønnkålsalat

3/5 (2 Reviews)
Del: