Sesamlaks med lun grønnkålsalat

Sesamlaks med lun grønnkålsalat

Hanna Fjeldheim Dale
Hanna Fjeldheim Dale blogger om mat på www.happyfoodstories.com, og jobber som klinisk ernæringsfysiolog. Hanna ønsker å inspirere med sunn, fargerik og enkel mat, som gjør både kroppen, magen og sinnet fornøyd.
Publisert første gang: 05.05.17 | Sist redigert: 12.05.21
Denne artikkelen er mer enn 2 år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon
Karbohydrater: 26 gram, hvorav fiber: 8 gram

Hvem har sagt at en kjapp middag må  være usunn? Med denne retten har du en smart og næringsrik middag på bordet i løpet av 20 minutter.

Sesamlaks med grønnkålsalat er perfekt på dager der du ikke har tid eller ork til å stå så lenge over grytene, og det blir ikke stort sunnere enn dette. Grønnkål er en skikkelig bra grønnsak, stappfull av næring, men jeg synes at den er litt vel seig å spise rå. Et lurt tips er derfor å dampe den litt. Da blir konsistensen mye bedre, og den er super å bruke i salat.

Annonse

LES OGSÅ: Ovnsbakt brokkoli- og fennikelsalat med laks og pesto

Ingredienser

1 porsjon

en god neve strimlet grønnkål
1/2 dl tørr quinoa
1/2 squash
2 sopp (jeg brukte østerssopp) 1-2 fedd hvitløk (preferanse)
olje til steking
pepper
1 stykke fersk laks
1 ts sesamolje
1 ts soyasaus
sesamfrø

PRØV OGSÅ: Asiatisk fiskesuppe

Fremgangsmåte

Kok quinoa i dobbel mengde vann. Ha laksen i en liten ildfast form, og ringle over sesamolje og soyasaus. Strø sesamfrø over og bak i ovnen på 200 grader i 10-15 minutter (avhengig av størrelse), til laksen er sprø på toppen.

Annonse

Ha grønnkål i en bolle og hell over kokende vann. La stå i cirka 30 sekunder før du heller av vannet. Finhakk hvitløk, og stek hvitløk og biter av squash og sopp blankt i litt olje. Smak til med pepper. Vend dampet grønnkål sammen med quinoa og stekte grønnsaker i en bolle, og topp med sesamlaks! Digg middag på 1-2-3.

LES OGSÅ: Lun quinoasalat med aubergine og halloumi

Tips!
Bytt gjerne ut quinoa med fullkornsris eller byggryn. Hvis du vil ha en rett med enda færre karbohydrater kan du også droppe quinoa til fordel for mer grønnsaker,.

Innholdet på dette nettstedet er skrevet av og for et nordisk publikum, og kan inneholde kilder, detaljer eller informasjon som tar utgangspunkt i et annet land eller region enn ditt eget.

Annonse
Registrer for nyhetsbrev
0/5 0 tilbakemeldinger
Del: