Nøttekjeks med smak av jul

Nøttekjeks med smak av jul

Hanna Fjeldheim Dale
Hanna Fjeldheim Dale blogger om mat på www.happyfoodstories.com, og jobber som klinisk ernæringsfysiolog. Hanna ønsker å inspirere med sunn, fargerik og enkel mat, som gjør både kroppen, magen og sinnet fornøyd.
Publisert første gang: 29.11.15 | Sist redigert: 22.11.23
Karbohydrater: 4 gram pr kjeks.

Julekaker trenger ikke være proppfulle av sukker – det er denne oppskriften på nøttekjeks et god eksempel på. Helt uten sukker og hvetemel.

Jula kan by på utfordringer med mange søte fristelser som påvirker blodsukkeret. Men det fine er at det finnes mange gode alternativer til de tradisjonelle syv slagene. Hvis du er klar for å eksperimentere litt på kjøkkenet, er det veldig mye deilig du kan bake som kan tilfredsstille både blodsukkeret og smaksløkene dine.

Annonse

Disse små godsakene er helt frie for både sukker og hvetemel, og rike på fiber, mineraler og sunne fettsyrer fra nøttene. Jeg bakte med en blanding av Sukrin og Stevia, men du kan fint bruke den søtningskilden du foretrekker.

PRØV OGSÅ: Julemuffins med gresskar og krydder

Ingredienser

nøttekjeks
Foto: Hanna Fjeldheim Dale

Oppskrift til 18-20 små kjeks

1,5 dl mandler
1,5 dl hasselnøtter
1,5 dl havregryn (bruk glutenfrie ved behov)
0,5 dl kokosmasse
1 ts bakepulver
1 krm salt
1 krm vanilje
1 ss kanel
1 ts kardemomme
1 krm allehånde/nellik
1 ts tørket ingefær

1 egg
5 ss stevia/sukrin
2 ss smør
1 ss kokosolje

Annonse

PRØV OGSÅ: Bak deilige havrekjeks til jul

Fremgangsmåte

1. Mal mandler, hasselnøtter, havregryn og kokosmasse til fint mel i en food prosessor eller blender. Og vend sammen alle de tørre ingrediensene i en bolle.

2. Visp sammen egg og søtning til en luftig røre. Smelt smør og kokosolje.

3. Vend de våte ingrediensene inn i det tørre. Du skal nå få en fast deig som er mulig å forme til små kuler. Form små kuler og plasser dem på en bakeplate.

4. Stek kjeksene på 180 grader i ca 8 minutter, til de har fått en gyllen overflate.

Nyt med en kopp te eller kaffe!

PRØV OGSÅ: Ovnsbakt havregrøt med smak av jul

Innholdet på dette nettstedet er skrevet av og for et nordisk publikum, og kan inneholde kilder, detaljer eller informasjon som tar utgangspunkt i et annet land eller region enn ditt eget.

Annonse
0/5 0 tilbakemeldinger
Del: