Ovnsbakt havregrøt med smak av jul

frokostgrøt med smak av jul
Hanna Fjeldheim Dale
Hanna Fjeldheim Dale blogger om mat på www.happyfoodstories.com, og jobber som klinisk ernæringsfysiolog. Hanna ønsker å inspirere med sunn, fargerik og enkel mat, som gjør både kroppen, magen og sinnet fornøyd.
Karbohydrat per 100g: 36 g
Hvorav fiber: 4 g

Ovnsbakt havregrøt er en skikkelig luksusfrokost, perfekt til de dagene du vil ha litt ekstra stas.

Grøt hører julen til, men må jo ikke være tradisjonell. Denne havregrøten er så fantastisk at du kan nesten kalle det en kake, og den er ikke forbeholdt nissen.

Server gjerne med melk eller yoghurt naturell.

LES OGSÅ: Grønnkålsalat – et lettere tilbehør til julematen

Ingredienser

Nok til 6 personer

Julefrokost havregrøt med smak av jul

Foto: Hanna Fjeldheim Dale.

TØRT:

5 dl havregryn
3 ss linfrø
1 ts bakepulver
1 klype salt
2 ts kanel
1 ts kardemomme
1 ts malt ingefær
1 ts malt nellik
1 ts allehånde
4 gulrøtter, revet
1 banan

VÅTT:
2 egg
5 dl melk

TOPPING:
0,5 dl solsikkekjerner
0,5 dl gresskarfrø
1 dl nøtter, jeg brukte mandler og valnøtter
1 ss smør
1 ss honning (eller annen søtning etter ønske)
2 ss eplejuice

LES OGSÅ: Julegodis – Brente mandler

Fremgangsmåte

1. Vend sammen alle de tørre ingrediensene i en bolle.
2. Vend inn revet gulrot i det tørre.
3. Bland sammen egg og melk, og vend det inn i de tørre ingrediensene, så alt blir vått.
4. Fordel blandingen i en smurt ildfastform og topp røra med bananskiver.
5. Finhakk nøtter til topping, og vend sammen nøtter, frø, smeltet smør, honning og eplejuice til en masse. Fordel nøtteblandingen utover havregrøten som et lokk.
6. Stek formen ved 200 grader i ca 30 min, til kaken er fast og lokket er gyllent.
7. Server med melk eller yoghurt + frisk frukt og bær!

LES OGSÅ: Nøttekjeks med smak av jul

Del: