Bør du fortelle om diabetesen på første date?

Bør du fortelle om diabetesen på første date?

Kristian Aune-Jensen
Er Markedssjef i Roche Diabetes Care, og har jobbet med diabetes siden 1998.
Publisert første gang: 13.02.15 | Sist redigert: 25.10.21

Som om ikke første date er stressende nok i seg selv, så må en i tillegg tenke på hva daten vil si når du forteller at du har diabetes.

Å gå på date er både spennende og nervepirrende. Tenk hvis dette blir full klaff?

Annonse

Men hva med diabetesen din? Det bør selvfølgelig ikke være en hindring. Likevel kan det være lurt å være forberedt med et par triks i baklomma, spesielt når man allerede er litt nervøs.

LES OGSÅ: Det er lett at diabetesen kan komme i andre rekke når du flytter hjemmefra 

Nevn diabetesen, men la dem stille spørsmålene

Ærlighet er ofte best. Siden diabetes har en innvirkning på hvordan du lever livet ditt, er det en god i idé å la en person du kanskje skal tilbringe mye tid med, eller håper å tilbringe mye tid med, få vite om det. Det kommer dere begge til å bli glade for i fremtiden.

Det er aldri et godt grunnlag å starte et forhold med en hemmelighet. Forhåpentligvis, og mest sannsynlig, kommer vedkommende til å vise mer forståelse for dine behov. Og hvis ikke – er han/hun verdt tiden din? Det er tross alt fint å finne ut av så tidlig som mulig.

Gjør nødvendige forberedelser

Før daten i det hele tatt begynner kan det være lurt å tenke hvor daten skal finne sted. De første datene inkluderer ofte middag, så det kan være hensiktsmessig å sjekke ut menyen på nettet før dere avtaler møtested.

Annonse

Kanskje dere skal gjøre en aktivitet ute? Trolig er det da lurt å sørge for at du sjekker blodsukkeret før du går ut døren, og sjekker at du har med deg alt du trenger. Ingenting er så kjedelig å måtte dra hjem fordi du glemte utstyr eller insulin.

på date med levende lys

Foto: Pixabay.com

Spar detaljene til senere

Selv om daten din oppleves som den mest omtenksomme og nysgjerrige personen du har møtt noen gang, kan det være lurt å holde litt igjen. Trenger de virkelig å vite alt om alt? Alle bivirkninger, humørsvingninger, din geniale algoritme, eller hvordan man må telle karbohydrater? Spar litt av mysteriet til senere.

LES OGSÅ: Åpenhet til andre og hensyn til egen kropp

Hvis daten får panikk når du forteller om diabetesen

Hvis daten er frekk eller lite hyggelig når du forteller om diabetesen din, kan det være like greit å avslutte daten og dra hjem. Noen ganger kan kanskje daten vise forståelse, men likevel gi deg følelsen av at de ikke vil ha noe å gjøre med en person med diabetes.

Du kan ha det gøy resten av kvelden – men enkelt droppe ”jeg ringer deg”- frasen. Hvis noen ikke vil spille på lag med deg, hvorfor utsette seg for bryderiet med en date nummer to?

Kilde: Accu-Chek

Innholdet på dette nettstedet er skrevet av og for et nordisk publikum, og kan inneholde kilder, detaljer eller informasjon som tar utgangspunkt i et annet land eller region enn ditt eget.

Annonse
0/5 0 tilbakemeldinger
Del: